RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Infrastrukturni projekti su vrlo bitni za razvoj gospodarstva u BiH

Napisano 01.09.2015. 21:46

Odjel za prostorno planiranje, građenje, infrastrukturu i komunikacije Glavnoga vijeća Hrvatskoga narodnoga sabora (HNS) održao je jučer na Risovcu, na Blidinju, sjednicu na kojoj je predsjednik Odjela Predrag Kožul prezentirao strukturu i program rada tog tijela.

Kožul je posebno istaknuo značaj stručnoga i političkoga valoriziranja područja u fokusu ovoga odjela. On je naglasio da infrastrukturni projekti jesu i mogu biti vrlo bitni za razvoj gospodarstva u BiH, posebice ukazavši na činjenicu da su neki od njih i regionalnoga značaja i postoji realna mogućnost njihovoga financiranja iz međunarodnih fondova, priopćeno je iz HNS-a.

Plansko gospodarenje prostorom je preduvjet i općenito racionalnoga gospodarskoga razvoja, a pri tome uvijek treba imati u fokusu i zaštitu okoliša, dodao je Kožul.

Informaciju o aktivnostima i planovima Pododjela za infrastrukturu i komunikacije prezentirao je voditelj Pododjela Stjepan Krasić, a informaciju o aktivnostima i planovima Pododjela za prostorno planiranje i građenje i zaštitu okoliša Zdenko Antunović, voditelj Pododjela.

Nakon rasprave dogovorene su konkretne aktivnosti, kako Odjela, tako i pododjela, navodi se u priopćenju.


Nema komentara

Anketa

Ustavi