RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Invalidu 340 KM kazne zbog krivog parkiranja

Napisano 24.11.2014. 16:26
Invalidu 340 KM kazne zbog krivog parkiranja

U Uskoplju-Gornji Vakuf, gradu koji nema označeno niti jedno parkirno mjesto za invalide, policija je stopostotnom ratnom invalidu, bivšem pripadniku HVO-a Draganu Jankoviću (46) “odrezala” kaznu od 340 KM zbog pogrešnog parkiranja.

 

Lažne optužbe policije

Apsurd u cijeloj priči zbog koje se Janković obratio odvjetnicima i medijima je što mu je policija osim kazne pogrešnog parkiranja “prišila”, kako tvrdi, lažnu optužbu po kojoj je verbalno vrijeđao policijskoga službenika Abdulaha Hodžića, piše Vecernji.ba. Pozivajući se na izjave brojnih svjedoka Janković tvrdi kako je cijeli događaj izmislio policijski službenik koji mu je na Dušni dan ispred crkve u kojoj se održavala misa, želio naplatiti kaznu zbog pogrešnog parkiranja. “Došao sam ranije pred crkvu”, započinje svoju verziju priče Janković, “ali su bliža parkirna mjesta bila zauzeta pa sam parkirao, između ostalih automobila, svoje vozilo na dio nogostupa vodeći računa i o potrebama pješaka, prolaznika te im ostavljajući oko 1,5 m širine prolaza”. “Osim mog vozila”, nastavlja Janković, “na kojem je, inače, vidljivo istaknuta oznaka invaliditeta, samo nekoliko metara dalje bilo je i drugih vozila, manje-više, slično parkiranih, također na nogostupu. Kasnije je došao policajac koji je na vrlo drzak način napisao kaznu u iznosu od 40 KM zbog pogrešnog parkiranja. Rekao sam mu da za invalide u ovom gradu i nema označenih mjesta za parkiranje na što je on odgovorio da on nije “osoba koja može osigurati parking invalidima”, na što sam odgovorio da onda “ne treba niti pisati kazne invalidima u ovakvim situacijama”. Za brisač vozila bila mu zakačena kazna od 40 KM za pogrešno parkiranje koju je, kaže, nakon svega bio spreman platiti iako je smatrao da je nerealna.

 

Nova, izmišljena kazna

No, nakon četiri dana na Jankovićevu kućnu adresu dolazi nova kazna u iznosu 340 KM u kojoj ga lažno optužuju zbog narušavanja javnog reda i mira te vrijeđanja službene osobe. “To je, zaista, kap koja je prelila čašu! Tolike neistine, takve optužbe i klevete, od jedne osobe koja obavlja javnu službu, čija je zadaća čuvati i održavati ovu zemlju te štititi njene institucije i građane bez obzira na dob, naciju, vjeru, rasu, stalež ili službu koju obavlja, su u najmanju ruku krajnje bezobzirne i neprihvatljive. Vrlo sam potresen, povrijeđen i ponižen, ali iskreno vjerujem u sustav vlasti i u pošten odnos spram svih. Stojim iza navedenih tvrdnji i ako treba angažirat ću i brojne svjedoke koji će potvrditi moj iskaz i također iznijeti svoj stav za sramotu koja nam je svima nanesena na blagdan spomena na duše umrlih”, tvrdi razočarano Dragan Janković.


Nema komentara

Anketa

Ustavi