RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Islamističke zastave osvanule kod Tuzle, kakve se poruke šalju lokalnim Hrvatima

Napisano 30.04.2015. 16:47
Islamističke zastave osvanule kod Tuzle

Na putu od Husina ka Šićkom brodu prema Tuzli pojavile su se u četvrtak ujutro islamističke zastave. U blizini nema naselja u kojim žive pripadnici vehabijskog pokreta, nego su zastave postavljene u blizini nekih od kuća uz put. Radi se o zastavama militantne grupe Kavkaski emirati, aktivne u Rusiji i bliske Al-Qaidi, piše Radio Slobodna Europa.

Zastave su unijele nemir u lokalno stanovništvo Husina, koji su reagirali priopćenjem u kojem se pitaju što je cilj isticanja tih zastava.

- Tražimo žurno uklanjanje zastava i drugih obilježja postavljenih na Husinu uz cestu prema Šićkom Brodu, a koje neodoljivo podsjećaju, ako nisu iste, na one pod kojima se na Bliskom istoku i sjevernoj Africi događaju veliki zločini. Husino je odavno naseljeno u većem broju katolicima Hrvatima i u manjem broju muslimanima Bošnjacima koji su ničim opterećeni svoje vjere konzumirali na tradicionalan način za Bosnu i Hercegovinu i ovaj kraj. Ove "nove" zastave i poruke nikako nisu imanentne Husinu i Husinjanima, zato i ne trebaju biti na Husinu i izazivati nervozu pa i strah kod mještana. Želimo postići da se Husino ne vezuje za njih te stoga i tražimo od mjerodavnih tijela u Tuzli, Tuzlanskoj županiji, Federaciji BiH i BiH da ih se žurno ukloni.

- Tražimo da se žurno uspostavi puna osobna, imovinska i svaka druga sigurnost na Husinu. Već dulje su na sceni obijanja i pljačkanja kuća i gospodarskih objekata mještana, kakvo je stanje neodrživo i ni po koju cijenu ga ne želimo prihvatiti kao "uobičajeno", navodi se u priopćenju mještana Husina.

HercegBosna.org


Nema komentara

Anketa

Ustavi