RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Ivanić: Ukoliko Čović odluči da Dodik ostane njegov partner, onda ga neće biti u Vijeću ministara BiH

Napisano 25.11.2014. 20:08
Mladen Ivanić

Savez za promjene RS sa svojim partnerima SDA i Demokratskom frontom formirat će državnu vlast, kaže za novinsku agenciju Patria Mladen Ivanić, lider PDP-a i predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Za njega nema ništa spornog u tome što je vlast u Republici Srpskoj formirala koalicija koju predvodi SNSD, te što je lider HDZ BiH Dragan Čović izjavio da je partner njegove stranke u državnoj vlasti onaj tko bude imao većinu u manjem bh. entitetu, što sada konkretno znači Milorad Dodik.

– Ovo što se dogodilo u Republici Srpskoj nije ništa neočekivano. Znalo se da će Dodik formirati vlast. Ali isto tako zna se da Savez za promjene RS ima potpisan sporazum s partnerima iz Federacije BiH o formiranju državne vlasti, pojašnjava Ivanić dodajući da ukoliko Čović odluči da Dodik ostane njegov partner onda ga neće biti u Vijeću ministara BiH.

Računica je po Ivaniću sasvim jasna – Savez za promjene – SDA – DF imaju većinu u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

– Sljedećeg tjedna nas trojica (članovi Predsjedništva BiH op.a.) trebali bismo razgovarati o imenovanju mandatara. Za sada u ovoj fazi kada su sve opcije moguće nezahvalno je govoriti kada bi službeno mogli početi razgovori s parlamentarnim strankama o predlaganju mandatara ili će biti ostavljeno da taj posao završe same stranke, kaže Ivanić.

U ovoj fazi, ističe on, ključ za formiranje državne vlasti drže naši partneri iz Federacije BiH.

– Čović gura Dodika, mi imamo sporazum s partnerima iz Federacije, a što će na kraju biti vidjet ćemo. Ako se sagleda što je sve dano HDZ BiH, odnosno Čoviću, jasno je da on u ovoj priči oko formiranja vlasti na razini države može izgubiti jedino Dodika. Što će odlučiti, ne bih želio prejudicirati, ističe Ivanić.

NAP/HMS

 


Nema komentara

Anketa

Ustavi