RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Izaslanstvo HDZ BiH na obilježavanja 20 godišnjice ubojstva fra Nikice Miličevića i fra Leona Migića

Napisano 13.11.2013. 11:10
Izaslanstvo HDZ BiH na obilježavanja 20 godišnjice ubojstva fra Nikice Miličevića i fra Leona Migića

Brojno izaslanstvo HDZ BiH s različitih razina vlasti nazočilo je u utorak 12. studenog  programu obilježavanja 20 godišnjice ubojstva fra Nikice Miličevića i fra Leona Migića, gvardijana i vikara Franjevačkog samostana u Fojnici.  Program je počeo misom u samostanskoj crkvi Duha Svetoga, nastavio predstavljanjem knjige „Pucnji u fratre“, autora Zorana Oroza i završio premijerom dokumentarnog filma „Nepogubljena dobrota“, rađenog u produkciji TV KISS, autorice Branke Jukić, novinarke ove tv kuće.

U izaslanstvu HDZ BiH bili su, Nikola Lovrinović, zamjenik predsjednika HDZ BiH, Marinko Čavara, potpredsjednik HDZ BiH, Bariša Čolak, ministar pravde BiH, dok je izaslanstvo dužnosnika ove stranke u tijelima vlasti ŽSB predvodila Lidija Bradara, predsjednica ŽO HDZ BiH ŽSB. Izaslanstvo županijskih dužnosnika činili su; Josip Kvasina, predsjedatelj Sabora ŽSB, Jozo Jurina i Nikola Grubešić, ministri obrazovanja i zdravstva u Vladi ŽSB te Mario Magerl, tajnik ŽO HDZ BiH.

Fra Nikicu Miličevića i fra Leona Migića 13. studenog 1993. godine u Samostanu je ubio Miralem Čengić, pripadnik Armije BiH iz Visokog. Čengić je priznao ubojstvo i za njega je 1995 godine pravomoćno osuđen na 12 godina zatvora. Većinu kazne nije odležao jer je pomilovan više puta. Fojnički fratri sve su glasniji u zahtjevu za pronalaskom i procesuiranjem  i nalogodavaca. Potreba za pronalaskom nalogodavaca provlači se i kroz knjigu „Pucnji u fratre“ te  dokumentarni film „Nepogubljena dobrota“ koji govore o životima ubijenih fojničkih fratara, njihovoj dobroti, ali i volji i želji za ostankom na rodnoj grudi koju su platili svojim životima.

Radio Busovaca 


Nema komentara

Anketa

Ustavi