RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Izetbegović: Čvrst bošnjački blok preduvjet za zdravu koaliciju s hrvatskim strankama

Napisano 27.05.2016. 09:41

Predsjednik SDA, Bakir Izetbegović u svome obraćanju na svečanoj sjednici Glavnog odbora SDA, upriličenoj povodom godišnjice formiranja Stranke demokratske akcije, naglasio je da SDA nosi teško breme nedovršene tranzicije a da pri tome uspijeva održati koaliciju.

Unutarnja kohezija je preduvjet za uspostavljanje čvrstog bošnjačkog bloka, smatra Izetbegović, i dodaje da je to preduvjet za stvaranje koalicije sa srpskim blokom, kao i za uspostavu zdrave koalicije s hrvatskim strankama.

“Snažna unutarnja kohezija i stabilnost SDA je preduvjet za stvaranje čvrstog bošnjačkog bloka. Čvrst bošnjački blok je preduvjet za uspostavu zdrave koalicije s hrvatskim strankama. A sve ovo prethodno je neophodno za uspješnu koaliciju sa srpskim strankama. Naravno, vrijedi i obratno – eventualne pukotine u SDA otvaraju pukotine u bošnjačkom bloku, i tako dalje, i naviše,  pobrojanim slijedom. I mogu dovesti do novih kriza i zastoja”, ističe Izetbegović.

Izetbegović je, kako javlja TV1,  poručio  kako će se u buduće manje tolerirati destruktivni ispadi pojedinaca, te da nepoštivanje stranačke hijerarhije neće biti tolerirano.

Kadrovi SDA, kaže Izetbegović  rade u složenim okolnostima, jačanja terorizma i islamofobije.

Govoreći o političkoj situaciji u BiH, Izebegović je ocijenio da se stanje u Federaciji BiH popravlja, međutim sporo zbog opstrukcija iz Republike Srpske.

Ovaj entitet postao je simbolom konflikata, rekao je između ostalog predsjednik SDA u svome obraćanju.

HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi