RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Jerković predstavio inicijativu za brži prelazak granice u pograničnim područjima između Hrvatske i BiH

Napisano 07.01.2018. 23:26

Potpredsjednik Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda Josip Jerković predstavio je ministrici vanjskih i europskih poslova i potpredsjednici Vlade RH Mariji Pejčinović Burić inicijativu za rješavanje problema prelazaka međudržavne granice u pograničnim područjima Slavonski Brod – Bosanski Brod i Stara Gradiška – Bosanska Gradiška, na kojima su višesatna čekanja uobičajena pojava.

Cilj je da se vlasnicima pograničnih propusnica, ljudima koji žive neposredno uz granicu (u dubini od pet kilometara) i svakodnevno prelaze iz Hrvatske u BiH i obrnuto, na hrvatskoj strani izgradi jedna prometna traka koja će im osigurati prednost prolaska i tako omogućiti brži prelazak granice. Rješavanju problema na isti način zatim bi se pristupilo i s druge strane granice, piše Večernji list.

- Zamolio sam potpredsjednicu Vlade da se građanima u spomenutim pograničnim područjima sukladno pozitivnim zakonskim propisima omogući brži prelazak granice, kao što to imaju i građani u drugim pograničnim dijelovima – rekao je Jerković.


Nema komentara

Anketa

Ustavi