RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Karamarko u Kupresu dao potporu HNS-u

Napisano 12.09.2014. 13:59
Tomislav Karamarko

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izrazio je u Kupresu očekivanje da će na predsjedničkim izborima u Hrvatskoj pobijediti Kolinda Grabar Kitarović kao i da među hrvatskim strankama u BiH uspjeh na skorim općim izborima ostvariti HDZ BiH sa svojim koalicijskim partnerima.

Karamarko je, sudjelujući na Klauzuri HDZ-a BiH kojom je označen početak stranačke kampanje, pod nazivom ‘Hrvatski odgovor’, za opće izbore koji će se održati 12. listopada u BiH rekao da je pobjeda sestrinske stranke iznimno značajna zbog ostvarenja jednakopravne pozicije Hrvata u BiH.

“I ovaj vaš odgovor, odgovor Hrvata jest nešto što bi trebao biti zahtjev da postanemo ravnopravni u BiH. Mi želimo da ista prava, koja nemamo, dobijemo kao i druga dva naroda. Uvjeren sam da ćete (HDZ BiH) uvjerljivo pobijediti. Uvjeren sam da ćete se izboriti za prava hrvatskog naroda. Kao što stalno ponavljam mi smo tu da vam pomognemo”, rekao je Karamarko u Kupresu.

Pri tome je kritizirao druge hrvatske političke stranke, očito aludirajući na HDZ 1990., što se nisu dogovorili o zajedničkom nastupu u okviru stranaka Hrvatskog narodnog sabora (HNS) što ga predvodi HDZ BiH.

“Njima će suditi povijest, ali će im suditi i narod. One grane koje otpadaju od HDZ-a, kao što je bio slučaj u Hrvatskoj, jednostavno usahnu i nestanu”, poručio je predsjednik HDZ-a. Pojasnio je kako će uspjeh stranaka HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora biti vjetar u leđa HDZ-u na predsjedničkim izborima.

“Mi na predsjedničkim izborima očekujemo da ćemo pobijediti i konačno imati predsjednika Republike nakon dr. Tuđmana koji ima senzibilitet za Hrvate u Hrvatskoj i BiH. I da imamo predsjednika koji nije bio član Komunističke partije Jugoslavije. Nakon toga imat ćemo i parlamentarne izbore i kako stvari stoje mi ćemo biti uvjerljivi pobjednici”, poručio je šef hrvatske oporbe.

Najavio je i nastavak zauzimanja za jednakopravnost Hrvata u BiH dodajući da će to biti jedna od najvažnijih stvari kojim će se HDZ baviti kada se vrati na vlast navodeći da su problemi Hrvata u BiH ujedno i problemi Republike Hrvatske.

Na Klauzuri se obratio i predsjednik HDZ-a i HNS-a te kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragan Čović koji je najavio da će stranka voditi afirmativnu kampanju za izbore te je najavio pobjedu koalicije hrvatskih stranaka.

narod.hr/h

 


Nema komentara

Anketa

Ustavi