RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Karamatić: Mi nismo neprijatelji ove zemlje, Herceg Bosnu volim

Napisano 12.02.2016. 12:38

- Mi nismo neprijatelji ove zemlje. Herceg - Bosnu volim, ali danas živim u BiH. Herceg - Bosna je dio Federacije BiH i mi ovu zemlju moramo graditi - rekao je gostujući na KISS Televiziji predsjednik HSS-a BiH i izaslanik u Domu naroda BiH Mario Karamatić.

Govoreći o stanju u BiH, rekao je kako su napravljeni određeni iskoraci, kako danas nitko ne želi paliti zgrade po Federaciji kao u vrijeme platformaške vlasti.

- Onda kada shvatimo kako u BiH svima može biti dobro samo ako budemo radili zajedno, a ne jedni protiv drugih, onda će nam biti još bolje. Dio bošnjačkih političara još uvijek radi protiv ostalih naroda i to je problem. Nadam se kako će uskoro doći do promjene - poručio je Karamatić.

Dodao je kako je nužno promijeniti određene pozicije u BiH kako bi država postala ozbiljna. U prvom redu, tu je mislio na izborni proces u BiH, gdje je još uvijek moguće da najbrojniji naroda bira predstavnike drugih naroda ili pak da se promjenom nacionalnosti na papiru dolazi do određenih pozicija.

- Nismo valjda zaboravili kako su pojedinci mijenjali nacionalnost na papiru kako bi kao "Srbi" dobili mandate. U šali se govorilo kako Klub srpskih zastupnika traži petkom pauzu kako bi išli na džumu. To je ismijavanje sustava i dokaz kako su potrebne promjene - istaknuo je Karamatić.

Govoreći o dolazećim lokalnim izborima, Karamatić je rekao kako stranke HNS-a vjerojatno neće na većinski hrvatskim područjima zajedno izaći na izbore. Dodao je kako problem nije u predsjednicima stranaka nego u odnosima između ljudi na lokalnoj razini.

Komentirajući uhićenje Radončića, predsjednik HSS-a je istaknuo kako se sve događa kada je situacija konačno bila stabilna, te je izrazio sumnju kako cijeli slučaj ima političku dimenziju.

- Imamo sreću da je SBB dovoljno mudar da ostane u vlasti. U protivnom, imali bi opet kaos u Federaciji - zaključio je Karamatić.


Nema komentara

Anketa

Ustavi