RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Kebo pita Salihovića: Dokle je stigla istraga političkih ubojstava Leutara i Ugljanina?

Napisano 01.09.2014. 19:05
Još nerasvijetljeno ubojstvo doministra Leutara

Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo zatražio je od glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH da ga izvijesti dokle je došla istraga vezana za politička ubojstva, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću potpredsjednika Kebe.

Poštujući neovisnost tužiteljstva i pravosuđa, općenito, potpredsjednik FBiH zatražio je da mu se da informacija u obimu koji je zakonski propisan i kao takav može biti dostupan.

”Povod za zahtjev potpredsjednika FBiH je veliki interes javnosti koja mu se izravno obraća s pitanjem: “Hoćemo li živjeti u pravnoj državi ili su najave sankcioniranja političara koja su počinila bilo kakva krivična djela, priče u prazno ili politikanstvo i nejednak tretman za sve građane”, navodi se u priopćenju.

U priopćenju se podsjeća na to “da je potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo, dio relevantne dokumentacije s osnovama sumnje da su nad pokojnim Jozom Leutarom i Nedžadom Ugljenom počinjena politička ubojstva, predao Tužiteljstvu prošle godine”.

Također, nedavno je zatražio da se rasvijetli ubojstvo Irfana Ljubijankića, uglednog bošnjačkog političara i dužnosnika.

Poput ostalih zemalja koja su dobile europsku perspektivu, Bosna i Hercegovina treba postati zemlja vladavine prava u kojoj će zakoni važiti podjednako za sve, navodi se u priopćenju.

hms.ba

 


Nema komentara

Anketa

Ustavi