RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Kolegij Doma naroda zaključio kako ne postoje uvjeti za održavanje sjednice

Napisano 24.07.2016. 18:58

U posljednjih desetak dana Kolegij Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine imao je dvije sjednice na kojima su članovi ovoga tijela, uz ostalo, raspravljali i o aktualnom političkom stanju u Federaciji Bosne i Hercegovine.

“Zaključak Kolegija je kako u ovom trenutku ne postoje uvjeti za održavanje nastavka sjednice Doma naroda, o čijem terminu će javnost pravodobno biti obaviještena čim se postigne dogovor o njezinu održavanju”, potvrdili su nam iz Doma naroda Parlamenta FBiH.

Predsjedateljica Doma Lidija Bradara kaže kako odluka Kolegija nije vezana uz zahtjev zastupnika stranaka Hrvatskog narodnog sabora u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine koji su ovih dana, također zbog preglasavanja hrvatskih ministara i zastupnika u ovom Domu, zatražili odgodu sjednice Zastupničkog doma koja je zakazana za idući tjedan.

Bradara podsjeća kako je Dom naroda imao većinu i kad drugi nisu te da odluke o održavanju svojih sjednica donosi isključivo Kolegij Doma naroda. Naglašava kako preglasavanje nikad nije donijelo ništa dobro, a dogovor je, ističe, jedini način osiguranja stabilnosti u Federaciji Bosne i Hercegovine.

VL


Nema komentara

Anketa

Ustavi