RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Konstituirana Skupština ZHŽ-a: Vlada F BiH nas je uništila!

Napisano 21.11.2014. 21:03
Skupština ZHŽ-a

U Širokom Brijegu je održana Konstituirajuća sjednica Skupštine Županije Zapadnohercegovačke. Novi stari predsjednik Skupštine je Ante Mišetić iz Ljubuškog.

”Trebat će nam osam godina da ispravimo sve što je Vlada Federacije BiH u protekle četiri godine napravila ovoj županiji”, kazao je Mišetić novinarima.

Stranke okupljene oko HDZ-a BiH u koaliciji Hrvatski narodni sabor imaju većinu. Oni imaju osvojenih 14 mandata od ukupno 23 što je dovoljno za samostalno formiranje stabilne Vlade, koja će biti poznata kroz sljedećih mjesec dana, a aktualni premijer Zdenko Ćosić nije potvrdio da će ponovno biti mandatar, ali je to gotovo sigurna stvar, javlja Dnevnik.ba.

”Sljedeći tjedan održat ćemo sjednicu Skupštine ZHŽ-a na kojoj ćemo izabrati zastupnike za Dom naroda, a potom ćemo na novoj sjednici birati mandatara nove Vlade”, izjavio je Mišetić.

Preostali mandati raspoređeni su na pet stranaka ili koalicija, pa su tako četiri mandata pripala HDZ-u 1990, dva mandata Koaliciji HSP BiH-DSI, a po jedan mandat osvojili HSP dr. Ante Starčević BiH, Hrvatski savez HKDU – HRAST i Narodna stranka radom za boljitak čiji predstavnik nije bio na konstituirajućoj sjednici.

Žarko Karačić svoj mandat vratio je stranci i neće sjediti u Skupštini sljedeće četiri godine.

Dnevnik.ba/HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi