RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Konzulat u Mostaru poziva na registraciju

Napisano 16.04.2014. 10:45
Konzulat u Mostaru poziva na registraciju

Generalni konzulat Republike Hrvatske u Mostaru objavio je poziv za registraciju birača za glasovanje za izbore zastupnika u Europski parlament, koji će se održati u nedjelju 25. svibnja 2014. godine.

''Napominjemo biračima da je uvjet za ostvarivanje prava na glasovanje aktivna registracija i onih birača koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj. Zahtjev za aktivnu registraciju birači mogu podnijeti u Generalnom konzulatu RH u Mostaru radnim danom od 8,30 do 14,00 sati, odnosno u nadležnom uredu državne uprave u RH, ako će na dan izbora boraviti u RH'', navedeno je u obavijesti Konzulata.

Ističu kako se birači s prebivalištem u RH, koji žele glasovati u inozemstvu, radi prethodne registracije trebaju obratiti Generalnom konzulatu RH u Mostaru ili nadležnom uredu u RH te da se zahtjev za registraciju može podnijeti osobno, putem pošte, faksa ili e-maila, uz priloženu presliku valjanog identifikacijskog dokumenta.

''Iznimno, birači s prebivalištem u RH koji nisu sigurni gdje će boraviti na dan izbora, mogu od nadležnog ureda u kojem su upisani u registar birača zatražiti potvrdu za glasovanje izvan mjesta prebivališta, temeljem koje će moći glasovati na bilo kojem biračkom mjestu u RH ili inozemstvu. Zahtjevi za registraciju i izdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivališta, mogu se podnositi zaključno sa četvrtkom, 15. svibnja 2014.godine'', navedeno je iz Konzulata uz napomenu da se za dodatne informacije zainteresirani mogu obratiti Generalnom konzulatu RH u Mostaru.

Na izborima za Europski parlament birat će se 11 hrvatskih zastupnika u sedam koalicijskih i 18 samostalnih stranačkih lista, na kojima je ukupno je 275 kandidata.

Bljesak 


Nema komentara

Anketa

Ustavi