RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Kovač: O Pelješkom mostu oglasile su se samo bošnjačke stranke, to nije službena politika BiH

Napisano 13.08.2017. 23:04

Predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku Miro Kovač izjavio je u nedjelju kako će Pelješki most biti izgrađen te da protivljenje gradnji tog mosta nije službena politika Bosne i Hercegovine nego su se o tomu oglasili samo predstavnici nekih bošnjačkih stranaka.

"Što se tiče Pelješkog mosta do sada se nitko nije oglasio kada je riječ o državi Bosni i Hercegovini," kazao je Kovač u Kninu, prenosi Hina.

Po njegovim riječima projekt Pelješkog mosta je u tijeku i on će biti izgrađen.

"Mi smo do sada imali samo izjave čelnika jedne od stranaka u BiH, konkretno gospodina (Bakira) Izetbegovića i SDA. Imamo i izjavu predstavnika jedne druge velike bošnjačke stranke SBB (Stranke za bolju budućnost BiH) gospodina (Damira) Arnauta u Slobodnoj Dalmaciji prije nekoliko dana. Prema tome nije riječ o službenoj politici BiH, jer pored Bošnjaka u BiH žive i Hrvati i Srbi kao narodi koji su državotvorni," kazao je Kovač dodavši kako Hrvatska želi imati prijateljske odnose s Bošnjacima.

Na pitanje očekuje li probleme u vezi s gradnjom Pelješkog mosta, Kovač je odgovorio: "Ja očekujem da ćemo vrlo brzo, za koju godinu, imati napokon uspostavljenu direktnu vezu između juga Hrvatske i drugog dijela Hrvatske Pelješkim mostom. To će biti velika stvar, u prvom redu za nas u Hrvatskoj, ali i za Europsku uniju jer ćemo spojiti dva teritorija Europske unije."

Dodao je kako nije riječ samo o hrvatskom projektu nego je to i projekt Europske unije.


Nema komentara

Anketa

Ustavi