RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Krešić, Del Vechio i Bandić posjetili obitelj Antunović

Napisano 27.07.2015. 22:32

Zamjenik ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Mijo Krešić, veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Ivan Del Vechio i generalni konzul Republike Hrvatske u Tuzli Ivan Bandić posjetili su danas obitelj Antunović, u mjestu Donje Dubrave nedaleko od Tuzle, kojoj je nedavno zapaljena štala za stoku.

Cilj posjete bio je upozoriti na sve učestalije napade na imovinu ljudi na području Tuzlanske županije.

Kada je štala zapaljena izgorio je kompletan objekt, a tom prilikom je uginulo jedno grlo. Počinitelj je uhićen i radi se o susjedu.

Ivo Antunović, vlasnik, smatra da je razlog za podmetanje požara taj jer je spomenutom počinitelju zabranio da nelegalno skida ugalj s trake koja prolazi pored štale koja je zapaljena.

Izaslanstvo koje je posjetilo obitelj upozorilo je na problem krađe uglja koja traje već dugi niz godina, a koja je rezultirala i sukobima.

Del Vechio je ocijenio da institucije sistema ne reagiraju pravovremeno te da je ovo treći slučaj u pola mjeseca na području Tuzlanske županije.

Podsjetio je da je oteta hrvatska zastava od svatova i potrgana, te da je oskrnavljena crkva, a potom i zapaljena privatna imovina.

- Nisu pokrenute radnje koje će to sankcionirati. Bojimo se što je sljedeći korak. Tražimo da se kazne oni koji čine kaznena djela - naglasio je.

Istaknuo je da sve to nisu dobre poruke za suživot koji se mora graditi.


Nema komentara

Anketa

Ustavi