RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Krišto i izaslanici CDU-a razgovarali o otvaranju Ureda EU parlamenta u Mostaru

Napisano 03.07.2015. 21:51

Danas je u Domu HDZ BiH u Mostaru zamjenica predsjednika HDZ BiH i dopredsjedavajuća Zastupničkog doma PS BiH Borjana Krišto održala sastanak s izaslanstvom Kršćansko demokratske unije (CDU) Hessena. Uz zamjenicu predsjednika, Borjanu Krišto, sastanku je nazočio i glavni tajnik HDZ BiH Vlado Džoić i voditelj Odjela za iseljeništvo Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Niko Marušić.

Izaslanstvo CDU-a Hessen jedne od 16 njemačkih Saveznih zemalja, predvodio je Norbert Kartmann, predsjednik Parlamenta Savezne zemlje Hessen i član Parlamenta Savezne zemlje Hessen, izaslanstvo su činili: Manfred Pentz – glavni tajnik CDU-a zemlje Hessen  i član Parlamenta Savezne zemlje Hessen, Dr. Ralf-Norbert Bartelt – član Parlamenta Savezne zemlje Hessen, Bettina Wiesman - član Parlamenta Savezne zemlje Hessen, Michael Gahler – član Europskog parlamenta, Anne Jähn – voditeljica Ureda glavnog tajnika, Slađana Pejanović – tajnica Ureda Kartmann, Tugomir Čuljak – član predsjedništva KOO HDZ Srednja Njemačka, Franjo Akmadža – tajnik KOO HDZ Srednja Njemačka i član Središnjeg odbora HDZ-a BiH.

Na sastanku se razgovaralo o aktualnoj političkoj situaciji u BiH i Federaciji BiH o reformskim procesima i ubrzanom europskom putu naše zemlje.

Razgovarano je o njemačko-britanskoj inicijativi, koja podrazumijeva ubrzane integracije, ali i socijalno-ekonomske reforme, na što se sve BiH treba usredotočiti kako bi pokrenula reforme u gospodarstvu, razmijenjena su iskustva te je razgovarano o izmjeni Ustava BiH.

Otvaranje Ureda EU parlamenta u Mostaru, koji bi potaknuo BiH na pozitivne reforme također je bila tema sastanka, izaslanstvo HDZ-a BiH i CDU-a složili su se kako u budućnosti trebaju pojačati suradnju, koja je bila odlična i u prethodnom razdoblju.


Nema komentara

Anketa

Ustavi