RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Krišto: Sporazumom do brže uspostave vlasti na svim razinama

Napisano 19.11.2014. 19:52
Borjana Krišto

Potpredsjednica HDZ-a BiH Borjana Krišto izrazila je nadu kako će, nakon danas potpisanog sporazuma o načelima formiranja vlasti između HDZ-a BiH, SDA i DF-a, doći do brže uspostave vlast na svim razinama.

– Danas potpisani sporazum je dokument kojim smo usuglasili programsku osnovu o zajedničkom djelovanju i vjerujemo kako ćemo brzo i učinkovito uspostaviti vlast na svim razinama, kazala je Krišto u izjavi za Fenu.

Na upit je li zadovoljna danas potpisanim sporazumom, Krišto je kazala da to nije dokument na osnovu kojeg bi se moglo izjasniti zadovoljstvo ili nezadovoljstvo.

– Jednostavno, to su naši programi i ciljevi, koji su ujedno od danas i zajednički programi i ciljevi ovih triju stranaka – kazala je Krišto.

Napomenula je kako će HDZ BiH i stranke okupljene oko HNS-a, bez obzira na stavljeni potpis, učiniti sve kako bi BiH bila stabilna i sigurna, te da ima izvjesnu budućnost, kako unutar njezinih granica, tako i na europskom putu za sve njezine narode i građane.

– To ćemo učiniti bez obzira na potpisane sporazume. Jednostavno to su naši programi i ciljevi,kazala je Krišto.

Na upit je li određen rok za formiranje vlasti u FBiH, s obzirom na to da tri spomenute stranke imaju parlamentarnu većinu, potpredsjednica HDZ-a BiH kazala je kako je teško govoriti o rokovima, s obzirom na to da je prvo potrebno konstituirati županijske skupštine koje će izabrati izaslanike u Dom naroda FBiH.

– U nekim je županijama specifična situacija i zbog toga se ne može govoriti o rokovima, no vjerujemo kako će uskoro doći do uspostavi vlasti na razini FBiH – kazala je Krišto.

F/HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi