RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Lasić: Tražit ćemo preraspodjelu prihoda od neizravnih poreza

Napisano 30.07.2014. 16:28
Denis Lasić

Premijer Hercegovačko-neretvanske županije Denis Lasić smatra kako je njegova vlada opravdala povjerenje građana jer je u svom mandatu donijela niz važnih zakona te je unatoč velikim obvezama i minusima koje je zatekla pri preuzimanju vlasti, uspjela preživjeti u financijskom smislu.

Po njegovim riječima, Vlada je zaustavila trend smanjenja izdvajanja iz proračuna za sve segmente društva te zakonom uredila nekoliko važnih oblasti.

”Tu, prije svega, mislim na Zakon o visokom obrazovanju, Zakon o akademiji – čime smo stvorili pretpostavke da je danas u našoj županiji utemeljena Hrvatska akademija za znanost i umjetnost BiH.

Donijeli smo i Zakon o koncesijama, Zakon o privatno-javnom partnerstvu, a ovih dana konačno ubiremo prve plodove također u ovom mandatu donesenog Zakona o vodama”, kazao je za Fenu predsjednik Vlade HNŽ-a, dodajući kako je to samo dio onoga što je u svom mandatu uradio zajedno s kolegama u županijskoj Vladi.

Osvrćući se na ono što je mislio, a nije uradio zajedno sa svojim ministrima, Lasić je kazao kako je to snažniji iskorak u gospodarstvu koji se nije mogao dogoditi zbog ukupne situacije u zemlji.

”Zbog određenih političkih nerazumijevanja nismo uspjeli utemeljili županijski sportski savez i riješiti pitanja ravnatelja policije, a najvažnije što nismo uspjeli uraditi i što mi je najviše žao, jeste pravednija raspodjela sredstava prema županijama”, ističe premijer HNŽ-a.

”Unatoč brojnim upozorenjima, dopisima i zahtjevima nismo uspjeli uvjeriti više razine vlasti, posebno Federaciju da pravično i pravedno vrše raspodjelu prihoda od neizravnih poreza čime je, ‘kroz vrlo čudan kriterij raspodjele prihoda’, nastavljen trend osiromašivanja županija ”, dodao je on.

Na pitanja što planira učiniti do kraja mandata, Lasić odgovara kako, bez obzira na kratkoću vremena, planira nastaviti raditi na snažnijem iskoraku u gospodarstvu te vršiti pritisak na drugačije definiranje raspodjele prihoda od neizravnih poreza.

Fena


Nema komentara

Anketa

Ustavi