RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Lijanović ponovno jaše: Lažni poljoprivrednici dijelili krumpir i kupus kupljen na pijaci!

Napisano 03.07.2015. 21:58

Avdo Muslimović vodi privatno udruženje koje se lažno predstavlja kao zaštitnik poljoprivrednika kako bi iz federalnog proračuna ponovo dobio novac koji je uredno dobivao dok je na vlasti bio njegov mentor i zaštitnik Jerko Lijanović, piše Slobodna Bosna.

Novinske agencije su javile kako su članovi Saveza poljoprivrednih udruženja Federacije BiH jučer ispred zgrade federalnog Ministarstva financija besplatno dijeliti svoje proizvode građanima Sarajeva.

„Podjela je organizirana kao izraz nezadovoljstva zbog maćehinskog odnosa vlasti prema poljoprivrednicima „ – priopćeno je iz tog Saveza, kojim rukovodi Avdo Muslimović, inače bliski suradnik i poslovni ortak bivšeg ministra poljoprivrede, Jerka Ivankovića Lijanovića.

Avdo Muslimović, kao ni većina drugih čelnika poljoprivrednih udruženja, kojih inače ima pedesetak, nema nikakve veze s poljoprivredom i proizvodnjom hrane, a namirnice koje su danas podijelili nisu proizveli na svojim imanjima nego su onih nekoliko vreća krumpira i kupusa kupili za stotinjak KM na sarajevskoj pijaci, piše Slobodna Bosna.

Muslimović vodi privatno udruženje koje se lažno predstavlja kao zaštitnik poljoprivrednika kako bi iz federalnog proračuna ponovo dobio novac koji je uredno dobivao dok je na vlasti bio njegov mentor i zaštitnik Jerko Lijanović.

Kada su 2013. godine, ispred zgrade federalnog Ministarstva poljoprivrede u Sarajevu prosvjedovali članovi jednog drugog udruženja poljoprivrednika, tražeći smjenu resornog ministra Jerka Ivankovića Lijanovića, Avdo Muslimović je s desetak svojih pristaša dotrčao i stao u obranu tadašnjeg ministra.

Umalo je došlo do fizičkog obračuna pristalica dva poljoprivredna udruženja – jednog koji je tražio smjenu ministra Lijanovića i drugog koji je stao u njegovu zaštitu.

„Tijekom prosvjeda poljoprivrednika, koji su se u četvrtak ujutro okupili ispred zgrade Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH u Sarajevo, zamalo je došlo do fizičkog obračuna između stotinjak prosvjednika i predstavnika dijela poljoprivrednika koji ne sudjeluju u prosvjedima. Intervencijom policije, incident većih razmjera je spriječen”, javio je tada novinar agencije Fena.

“Do usijanja situacije je došlo nakon što se među prosvjednicima pred zgradom Ministarstva pojavio predsjednik Saveza poljoprivrednih udruženja FBiH Avdo Muslimović što je izrevoltiralo prosvjednike koji su za njim uzvikivali ‘lopove’ i ‘Lijanovićev čovjek’, te ga pokušali fizički napasti. Izravan fizički obračun spriječila je policija, a prosvjednici se kazali da će ‘provaliti u zgradu Ministarstva’ ukoliko Muslimović ne bude uklonjen”, izvijestila je Fena 2013. godine.

Prema službenom revizorskom izvješću, tijekom 2013. i 2014. godine, tadašnji ministar poljoprivrede, Jerko Lijanović, obilato je financirao rad poljoprivrednih udruženja. Dijelio je novac i šakom i kapom – od 150.000 do 300.000 KM a osnovano se sumnja da je golemi dio tog novca strpao u vlastiti džep, piše Slobodna Bosna.

HMS

 


Nema komentara

Anketa

Ustavi