RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Lijanović pozvao da se uzvrati Hrvatskoj zbog zabrane izvoza mlijeka

Napisano 30.08.2015. 15:24

Dopredsjednik Narodne stranke Radom za boljitak i bivši ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva bh. entiteta Federacije BiH Jerko Ivanković Lijanović pozvao je oba doma Parlamenta Bosne i Hercegovine te Vijeće ministara BiH na hitne izvanredne sjednice o rješavanju pitanja zabrane izvoza bosanskohercegovačkog mlijeka i mliječnih proizvoda u zemlje Europske unije, piše Anadolu Agency (AA).

Lijanović je danas pored štanda sa izloženim mliječnim proizvodima bh. proizvođača kazao kako što skorije moraju biti riješeni problemi poljoprivrednih proizvođača iz BiH.

- Nećemo dozvoliti uništavanje pozitivnih trendova u poljoprivredi koje smo ostvarili u protekle četiri godine. Nažalost, ove institucije nisu zakazale nijednu izvanrednu sjednicu, niti Parlamentarna skupština niti Vijeće ministara BiH i zato ih pozivam da sazovu oba doma da se hitno riješe goruće stvari za naše poljoprivredne proizvođače", kazao je Lijanović, koji iza sebe u ministarstvu koje je vodio ostavio oko 60 milijuna maraka duga!

Ivanković Lijanović smatra kako je potrebno "uzvratiti" na odluku o blokiranju izvoza mlijeka i mliječnih proizvoda u EU koja je došla, kako tvrdi, zbog primjedbe susjedne Hrvatske.

- Podržat ćemo poljoprivredne proizvođače, pridružiti ti im se i blokirati granične prijelaze i nećemo dozvoliti da u BiH ulaze mliječni proizvodi iz EU. Građane pozivam da kupuju domaće proizvode, jer nam to nitko ne može zabraniti, a oni su puno bolji od uvoznih - istakao je Ivanković Lijanović.


Nema komentara

Anketa

Ustavi