RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Ljiljana Lovrić pozvala na svehrvatsku koaliciju za izbore

Napisano 21.04.2010. 04:31

Predsjednica HSS-a BiH – NHI-ja Ljiljana Lovrić uputila strankama sa hrvatskom odrednicom poziv za svehrvatsku koaliciju na državnom i federalnom nivou .

SARAJEVO - Predsjednica HSS NHI-ja Ljiljana Lovrić uputila je strankama s hrvatskom odrednicom poziv za svehrvatsku koaliciju na državnoj i federalnoj razini, za predstojeće listopadske izbore.

Zanimljivo je da ova ponuda dolazi nakon što je propala inicijativa kreševske šestorke o jednom kandidatu za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Ovu je inicijativu za FTV komentirao Zvonko Jurišić, predsjednik HSP-a BiH.

-Normalno je da stranke koje su jače ponude formiranje koalicije, a ne, u ovom slučaju, HSS-NHI, kazao je Jurišić.

On je poručio kako će HSP u listopadu ići u koaliciju s onim hrvatskim strankama koje će se zalagati za cjelovitu promjenu Ustava BiH, na načelima Kreševske deklaracije, tj. za cijelu teritoriju BiH.

-Ići ćemo i u kolaciju s onim strankama koje budu zagovarale, uz dogovor tri naroda, sazivanje međunarodne konferencije – Dayton 2, uz podršku američke administracije-, kazao je Jurišić.

Dogovor lidera SNSD-a i HDZ BiH za Jurišića je neprihvatljiv

-SNSD u HDZ-u traži saveznika za očuvanje granica RS-a. HDZ treba Dodika za formiranje vlasti na državnoj razini. Čovićev sastanak s Tadićem i nedolaženje na sastanak s Josipovićem u Mostaru je pokazatelj da Čović i HDZ BiH traže prije mentora u Beogradu, nego u Zagrebu i Sarajevu, za postizanje svog cilja - pobjede na izborima-, kazao je Jurišić.

Ostane li stajalište HSS-a – NHI-ja da Bosanska Posavina treba biti jedinstvena cjelina, smatra Jurišić, onda iza inicijative Ljiljane Lovrić ne stoji Dragan Čović.

Inicijativu predsjednice HSS-a BiH - NHI-ja Ljiljane Lovrić o svehrvatskoj koaliciji, kako je javila FTV, odbacila je i NS Radom za boljitak koja će samostalno izaći na izbore. Prema istom izvoru, oba HDZ-a su za sada ostala suzdržana na ovu inicijativu.

(bitno.ba)

Nema komentara

Anketa

Ustavi