RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Ljubić: Mijenjajmo ekonomsku politiku Hrvatske prema Hrvatima u BiH

Napisano 31.08.2016. 20:07

U kino dvorani Hrvatskog doma u Kiseljaku, sinoć 30. kolovoza 2016. godine, upriličeno je predstavljanje kandidata Hrvatske demokratske zajednice za XI. Izbornu jedinicu na predstojećim izborima za Sabor Republike Hrvatske koji će se u BiH održati 10. i 11. rujna ove godine.

Od 14 kandidata s liste koji se bore za glasove Hrvata izvan RH koji im mogu osigurati tri zastupnička mandata u Saboru RH, Kiseljačanima se predstavilo njih osam na čelu s nositeljem liste Božom Ljubićem, aktualnim zastupnikom u Saboru RH. Osim Ljubića, o svojoj viziji i planu djelovanja u Saboru RH na skupu su govorili i Željko Raguž, Davor Čordaš, Ankica Gudeljević, Dragan Konta, Miro Grabovac Titan kao i Ivana Barić i Ivanka Mađar Šimić, kandidatkinje na listi s područja Središnje Bosne.

Na predstavljanju u Kiseljaku, kandidati s liste HDZ-a govorili su o aktualnim problemima koji tište Hrvate u BiH, od po pripadnike ovog naroda nepravednog ustroja BiH, odlaska mladih, pozicije hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata. HDZ u Hrvatskoj i BiH ocijenjena je jedinom snagom koja se može izboriti za istinsku jednopravnost Hrvata s druga dva konstitutivna naroda u BiH, uz ostalo i kroz institucije sustava Republike Hrvatske.

„Nastavimo započete procese otvaranja hrvatskog pitanja u BiH kroz institucije sustava kao što su Sabor Republike Hrvatske, mijenjajmo ekonomsku politiku prema Hrvatima u BiH“, poručio je okupljenima Ljubić, nositelj liste i aktualni zastupnik u Saboru RH kao i predsjednik saborskog Odbora za Hrvate izvan RH.

Ljubić je svoje obraćanje završio pozivom Hrvatima u Kiseljaku da 10. i 11. rujna izađu na izbore za Sabor RH i svoj glas daju jedinoj istinskoj listi Hrvata koji živeći izvan RH osjećaju bilo i potrebe hrvatskog naroda u BiH.

Kandidati su se u Kreševu susreli s načelnikom  Radojem Vidovićem i njegovim suradnicima, posjetili franjevački samostan i muzej, gdje ih je s bogatom poviješću tog kraja upoznao gvardijan fra Darko Drlje, a obišli su i sportsku dvoranu, čiju je izgradnju financijski pomogla Vlada Republike Hrvatske.

Dnevnik.ba


Nema komentara

Anketa

Ustavi