RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Ljubić u Saboru o Mesiću: On je danas branitelj velikobošnjačke hegemonističke politike

Napisano 29.04.2016. 11:09

U sklopu rasprave u hrvatskom Saboru o točki dnevnoga reda “Prijedlog Zakona o izmjeni i dopuni Zakona o posebnim pravima predsjednika Republike Hrvatske po prestanku obnašanja dužnosti“ dominantan je bio govor o političkom nasljeđu bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića.

Sudjelujući u raspravi dr. Božo Ljubić je naglasio da je  ovaj govor o političkom nasljeđu političara Mesića prvenstveno  govor o nama samima, govor o Hrvatskoj, javlja Hrvatski Medijski Servis

"I kada je političar Mesić “ustašovao” u Melbournu, i kada je hrvatskim Srbima poručivao da mogu otići iz Hrvatske, ali sa sobom mogu ponijeti samo onoliko zemlje koliko su donijeli na svojim opancima kada su dolazili, i kada je svjedočio u Den Haagu, to je radio javno, ili je barem javnosti sve to bilo poznato, pa ga je Hrvatska ipak dva puta izabrala za predsjednika. Stoga je to prvenstveno govor o Hrvatskoj", kazao je Ljubić.

Osvrćući se na današnje Mesićevo djelovanje Ljubić je kazao:

- "Bivši predsjednik Mesić danas djeluje u BiH kao branitelj velikobošnjačke hegemonističke politike političkog Sarajeva, što je štetno za političke interese Hrvata u Bosni i Hercegovini, a time i hrvatske nacionalne interese. Etiketiranje većine hrvatskog naroda za ustašoidnost i fašistoidnost što radi bivši predsjednik Mesić, i ne samo on, već i neki predstavnici ovog Sabora, ja mogu ocijeniti samo kao nacionalni mazohizam, ili nacionalnu autodestrukciju. Vraćajući se s komemoracije žrtvama u Jasenovcu, 22.-ovog mjeseca, slušam na radiju Slobodna Europa (američkom radiju s sjedištem u Pragu) kako je danas održana komemoracija žrtvama ustaškog logora u Jasenovcu na kojoj nije bilo antifašista, niti predstavnika Srba i Židova!? Što to znači?", upitao se Ljubić, te zaključio: - Da smo nas nekoliko tisuća koji smo tamo bili fašisti, ili da Branko Lustig nije Židov, ili da svećenici srpske pravoslavne crkve nisu Srbi?!

- Kolegice i kolege, onima među nama koji imaju problema s pojmovnim i suštinskim određenjem glede fašizma i antifašizma preporučujem da pročitaju esej bivšeg SDP-ova ministra Gvozdena Flege iz 1996 pod naslovom:”Psihička struktura antifašizma”, preporučio je Ljubić.



Nema komentara

Anketa

Ustavi