RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Ljubuški: Baba osuđena na tri mjeseca zbog uzgajanja marihuane

Napisano 27.04.2015. 19:46

Pravomoćnom presudom Općinskog suda u Ljubuškom osuđena je Veselka Petrušić (1939) iz Ljubuškog, te joj je izrečena kazna zatvora u trajanju od 3 (tri) mjeseca zbog kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Petrušić je u 2013. godini, nakon što je odlučila da uzgoji indijsku konoplju i od nje dobije drogu marihuanu, znajući da je uzgoj iste zakonom zabranjen, protivno odredbama članka 25 Zakona o sprječavanju i suzbijanju opojnih droga, iza svoje obiteljske kuće u mjestu Predgrađe, općina Ljubuški, zasadila 3 stabljike marihuane, koje stabljike su njenim uzgojem narasle 90 cm, 203 cm i 290 cm, te je iste uzgajala sve do dana 19.09.2013. godine, kada su po prikupljenim operativnim saznanjima, iste stabljike pronađene na licu mjesta po djelatnicima PU Ljubuški i privremeno oduzete.

Vještačenjem je utvrđeno da privremeno oduzeti suhi biljni materijal, oduzet od Veselke Petrušić, sadrži psihoaktivnu komponentu tetrahidrokanabinol (THC) te predstavlja canabis, koji je pod međunarodnom kontrolom.

Osuđena je priznala počinjenje kaznenog djela, što je sud cijenio kod odmjeravanja kazne, kao i mogući motiv počinjenja ovog kaznenog djela a to je da pomogne sinu ovisniku, te pozne godine života osuđene, koje sve okolnosti su cijenjene kao osobito olakotne zbog kojih je sud osuđenoj smanjio kaznu zatvora ispod zakonskog minimuma od 1 (jedne) godine, navodi se u priopćenju Općinskog suda Ljubuški.

HMS

 


Nema komentara

Anketa

Ustavi