RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Lovrinović: Nikada nismo dobili cjelovitu sliku o stanju sigurnosti i terorizmu u BiH

Napisano 27.11.2015. 10:15

Zastupnik HDZ-a BiH u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH (PS BiH) Nikola Lovrinović smatra kako informacija koju je dao zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić o događajima koji su posljednjih dana ugrozili sigurnost u BiH nije dovoljna, piše Večenji list BiH. Naglasio je kako ova informacija nije izvješće Vijeća ministra BiH, zbog čega očekuje da će zastupnici na sjednici zadužiti Vijeće ministara načiniti sveobuhvatnu informaciju koja će pred zastupnicima biti 30. studenoga.

Također je mišljenja da bi ta sjednica trebala biti zatvorena za javnost kako bi se otvorenije moglo razgovarati o problemima i stvoriti cjelovitu sliku o stanju sigurnosti u BiH. - Nikada nismo dobili cjelovitu sliku o stanju sigurnosti u BiH, odnosno sliku o svim događajima koji su ukazivali na terorizam ili organizirani kriminal, i to uz identifikaciju problema koji imaju policijske i sigurnosne agencije te uzroka zašto se to događa - kazao je Lovrinović.

Kada bi se raspolagalo tim informacijama, Lovrinović misli da bi se mogla naći rješenja kako spriječiti takve pojave. Ni zastupnica SNSD-a Dušanka Majkić nije bila zadovoljna izvješćem pomoćnika ministra sigurnosti BiH, ali je izravno uputila kritike ministru Draganu Mektiću, kritizirajući njegove javne istupe nakon događaja u Rajlovcu navodeći kako je ministar pogrešno postupio obrativši se na press-konferenciji i da je "preskočio" državne institucije. Ni zastupnica SDS-a Aleksandra Pandurević nije bila zadovoljna izvješćem o stanju sigurnosti i pojedinim istupima kolega zastupnika iz drugih stranaka.

Ona je kazala kako joj je žao što postoje neke političke zloupotrebe i neke teme koje ne smiju biti predmet politikantstva. Činjenica je da ova zemlja, kao i čitav svijet, ima problem s terorizmom, kao i da su sigurnosne strukture uglavnom u nadležnosti entiteta i da je neophodna mnogo veća suradnja svih sigurnosnih institucija te je naglasila kako se svi moraju odgovorno ponašati i zajedno raditi na educiranju. *

Zastupnik HDZ-a BiH u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Lovrinović smatra kako informacija koju je dao zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić o događajima koji su posljednjih dana ugrozili sigurnost u BiH nije dovoljna.

Naglasio je kako ova informacija nije izvješće Vijeća ministra BiH. Mišljenja je da treba organizirati sjednicu koja će biti zatvorena za javnost kako bi se otvorenije moglo razgovarati o problemima i stvoriti cjelovitu sliku o stanju sigurnosti u BiH. - Nikada nismo dobili cjelovitu sliku o stanju sigurnosti u BiH, odnosno sliku o svim događajima koji su ukazivali na terorizam ili organizirani kriminal, i to uz identifikaciju problema koji imaju policijske i sigurnosne agencije te uzroka zašto se to događa - kazao je Lovrinović. Kada bi se raspolagalo tim informacijama, Lovrinović misli da bi se mogla naći rješenja kako spriječiti takve pojave.

Zastupnica SNSD-a Dušanka Majkić je izravno uputila kritike ministru sigurnost BiH Draganu Mektiću, kritizirajući njegove javne istupe nakon događaja u Rajlovcu navodeći kako je ministar pogrešno postupio obrativši se na press-konferenciji i da je "preskočio" državne institucije. Ni zastupnica SDS-a Aleksandra Pandurević nije bila zadovoljna izvješćem o stanju sigurnosti i pojedinim istupima kolega zastupnika iz drugih stranaka. Kazala je kako joj je žao što postoje neke političke zloupotrebe i neke teme koje ne smiju biti predmet politikantstva. Činjenica je da BiH, kao i čitav svijet, ima problem s terorizmom, kao i da su sigurnosne strukture uglavnom u nadležnosti entiteta i da je neophodna veća suradnja svih sigurnosnih institucija te je naglasila kako se svi moraju odgovorno ponašati i zajedno raditi na educiranju.

VL


Nema komentara

Anketa

Ustavi