RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Lozančić hoće samo pred sud u BiH

Napisano 05.04.2010. 17:00
niko

SARAJEVO - Niko Lozančić, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine za kojim je Općinski kazneni sud u Zagrebu raspisao tjeralicu zbog neodazivanja na sudske pozive, izjavio je kako je spreman na procesuiranje, ali isključivo pred sudovima u BiH.

- Dobijem li sudski poziv u svako doba dana i noći odazvat ću se sudovima u BiH ali nijednom drugom izvan te zemlje, izjavio je Lozančić, prenosi Dnevni avaz.

Protiv Lozančića, koji ima i hrvatsko državljanstvo, pred zagrebačkim sudom pokrenut je postupak pod optužbom da je protuzakonito primao mirovinu iz Hrvatske u razdoblju u kojemu je istodobno obnašao dužnost zastupnika u Parlamentu BiH.

Tereti ga se da je na taj način protuzakonito primio 629 tisuća kuna na ime naknade koja pripada bivšim pripadnicima Hrvatskog vijeća obrane, piše Hina.

Lozančić nije posebno komentirao činjenicu da mu je sud u Zagrebu zbog toga što se nije pojavio niti na jednom ročištu odredio jednomjesečni pritvor, ali je istaknuo kako mu "ne pada na pamet" podnijeti ostavku na zastupničku dužnost.

- Kada bih podnosio ostavku svaki put kada nekome padne na pamet vršiti pritisak na mene, ne bi me ni bilo u ovom poslu, rekao je Lozančić.

Niko Lozančić je u Parlament BiH izabran kao kandidat HDZ BiH i na dužnosti je jednog od triju predstavnika konstitutivnih naroda koji se redovito rotiraju na čelu najvišeg zakonodavnog tijela te države.

Po načelu redovite rotacije, Lozančić bi u svibnju trebao preuzeti dužnost predsjedatelja Zastupničkog doma.

Lozančić bi zakonski mogao biti smijenjen sa sadašnje dužnosti samo u slučaju pravomoćne zatvorske kazne u trajanju duljem od šest mjeseci.

(bitno.ba)

Nema komentara

Anketa

Ustavi