RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Madunović: Policija će za nekoliko dana izaći sa izvješćem o slučaju Soldo

Napisano 26.11.2016. 17:32

U petak je v.d. komesara policije MUP-a ŽZH Milenko Madunović u emisiji ”Politički kadar” na Prvom TV govorio, između ostaloga, o nerazriješenom slučaju ozljeđivanja 17-godišnjeg Mile Solde iz Širokog Brijega, piše Jabuka.tv.

Voditelj emisije Ivan Crnjac pitao je komesara Madunovića ima li u ŽZH djela koja se zataškavaju, na što mu je Madunović odgovorio da stoji svima na raspolaganju i pozvao sve one koji nešto znaju o bilo kakvim kaznenim djelima koja se zataškavaju da se obrate njemu osobno ili Županijskom tužiteljstvu u Širokom Brijegu te iznesu sva saznanja o zataškavanjima, bez ikakve bojazni od progona ili šikaniranja.

“Ne pada mi na pamet niti mi je ikada palo na pamet da bilo kada ili bilo s kime, s bilo kojom grupom, organizacijom ili bilo kojim pojedincem, sudjelujem u bilo kakvom zataškavanju bilo kakvoga kaznenoga djela”, izjavio je Madunović.

Potom je postavljeno pitanje o “slučaju Soldo”, na što je Madunović odgovorio da se prema prvim saznanjima radi o samoozljeđivanju i da policija u slučaju sudjeluje od prve dojave o njemu. Madunović je, u vezi raznih teorija i medijskih priča te događaja koji su nakon toga uslijedili, istaknuo da policija ovom slučaju pristupa ozbiljno kao i bilo kojem drugom slučaju.

“Nemam apsolutno nikakvih saznanja da je bilo tko vršio utjecaj na bilo koga u rukovodnoj strukturi, dakle da se navedeni slučaj zataškava. Također, nemam ni saznanja da se na pozicijama ljudi koji su direktno uključeni, koji direktno istražuju slučaj, da je prema njima bilo kakvih inicijativa da se slučaj pokuša zataškati ili okrenuti u drugom smjeru od stvarne istine. Ovdje vam obećavam da ćemo mi ovaj slučaj pošteno, nepristrano, profesionalno i korektno istjerati do kraja. Mislim da ćemo u sljedećih nekoliko dana imati konture slučaja i da će uprava policije izići sa svojim stavom i izvješćem prema Županijskom tužiteljstvu, vezano za ovaj slučaj”, izjavio je Madunović.

Također, Madunović je dodao da je uloga Županijskoga tužiteljstva u ovom slučaju i više nego korektna.

Odgovarajući na pitanje “šteka” li negdje u policiji, Madunović je rekao da policija ispituje veliki broj svjedoka te da je ograničena zakonima o saslušanju maloljetnika. S obzirom na to da se stvorila medijska slika da policija ovaj slučaj zataškava, Madunović je istaknuo da je imenovan novi tim koji će istragu dovesti do kraja i pokazati da je policija nepristrana.


Nema komentara

Anketa

Ustavi