RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Martinović: Sada se vidi tko je za reforme, a tko prosipa demagogiju

Napisano 30.07.2015. 22:32

Današnja sjednica Doma naroda Federacije BiH još jednom je pokazala kako u ovome entitetu postoji vladajuća većina. Također, sjednica je pokazala koje stranke podržavaju reformski proces kojeg traži Europska unija, a koje stranke nude samo demagogiju i bježe kada treba stati iza onoga što pričaju već godinama.

Odlazak izaslanika SDP-a, DF-a i SBB-a sa današnje sjednice Doma naroda pokazao je kako ove stranke nisu spremne uhvatiti se u koštac s ozbiljnim problemima, zahtjevima koje traži Europska unija. Nakon današnjih događaja postalo je jasno kako spomenutim strankama odgovara stanje kontroliranog kaosa koji u Federaciji vlada već godinama.

- Mi smo danas pokazali kako smo za reforme, kako imamo snagu izglasati potrebne zakone kako bi donijeli promjene na bolje i pokrenuli stvari s mrtve točke. Sada se jasno vidi tko je za reforme, a tko prosipa demagogiju godinama. Mi nismo usvojili samo Prijedlog Zakona o radu nego i Zakon o stranim investicijama. Počelo je provođenje Reformske agende i uskoro će građani osjetiti pozitivne pomake ovih procesa - rekao je večeras za Prvi.tv predsjednik Kluba hrvatskih izaslanika u Domu naroda FBiH Tomislav Martinović.

Ono što je danas svakako iznenađenje jeste ponašanje izaslanika SNSD-a. Njih trojica su glasovali protiv Prijedloga Zakona o radu, što stavlja veliki upitnik na suradnju HDZ-a BiH i SDA u budućim procesima. Neslužbene informacije govore kako je SNSD pokušao današnje stanje iskoristiti za dobivanje određenih pozicija u Federaciji, ali Martinović nije želio potvrditi ove informacije.

- Svatko će se morati nositi s onim što je danas radio i kako je glasovao. Izuzetno je važno da se ovaj proces nastavi, da se potrebne reforme provedu i da se Federacija stabilizira u financijskom i bilo kojem drugom pogledu. Siguran sam kako i stranci u BiH nakon današnjeg dana znaju tko im mogu biti partneri, s kim mogu praviti konkretne korake i kome trebaju pomoći da ovu zemlje povuče u jednom pozitivnom smjeru. Maske su pale, idemo dalje raditi - zaključio je Martinović, te izrazio uvjerenje kako će Zakon o radu dobiti potporu i na sutrašnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH.


Nema komentara

Anketa

Ustavi