RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Međužupanijska tribina: Bosna i Hercegovina radi, birokracija se gradi

Napisano 31.01.2015. 18:37
Međužupanijska tribina: Bosna i Hercegovina radi, birokracija se gradi

U amfiteatru Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru u protekli četvrtak je bila održana međužupanijska tribina o ravnopravnosti građana Federacije BiH u raspodjeli javnih prihoda, pod nazivom "Zakon o pristupu javnim prihodima u Bosni i Hercegovini; BiH radi, birokracija se gradi". Organizatori tribine bili su mostarska udruga građana Vrisak i potpisnici Tuzlanske inicijative.

Osuda financijske diskriminacije većine građana FBiH od jučer i službeno nije više samo tuzlanska, te postaje međužupanijska inicijativa za ravnopravnu raspodjelu ukupnih javnih prihoda FBiH.

Sudionicima tribine prezentirani su rezultati analiza trenutne raspodjele prihoda urađeni u Mostaru i Tuzli. Posebno je apostrofirana građanska dimenzija inicijative uz zahtjev da se ista ne politizira po bilo kakvim stranačkim, nacionalnim, religijskim, regionalnim ili drugim matricama.

Ujedinjeni oko pitanja koja podjednako i na isti način diskriminiraju pripadnike svih društvenih kolektiviteta u FBiH, organizatori su zaključili kako se sustavno ekonomski diskriminira većina županija i građana FBiH i ponovili zahtjev za ukidanjem diskriminirajućih koeficijenata po kojim su građani dvije županije dvostruko vrjednije od ostalih građana FBiH.

Najavljeno je sljedeće okupljanje u Tuzli, kao i promocija inicijative prema ostalim županijama. Sudionici su iznijeli podatke koji dokazuju posljedice ekonomske neravnopravnosti, kao i stav da bi rješavanje ovog krupnog i nespornog problema potencijalno relaksiralo odnose u našem društvu i potaklo rješavanje drugih teških pitanja u interesu građana.

ABCportal.info


Nema komentara

Anketa

Ustavi