RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Mektić: BiH ne želi biti tranzitna zemlja za ilegalne migracije

Napisano 27.08.2017. 23:22

Agencije za provođenje zakona spriječit će da Bosna i Hercegovina postane tranzitna zemlja za ilegalne migracije prema Europskoj uniji, izjavio je u nedjelju ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, prenosi Hina.

"BiH ne želi biti tranzitna zemlja za ilegalne migracije na putu u zapadnu Europu. Dat ćemo sve kako bismo povećali i vlastitu i sigurnost EU. Držimo problem pod nadzorom, upravljamo procesom migracija", rekao je Mektić novinarima u Trebinju.

Migrantska kriza koja se odvijala balkanskom rutom prekinuta je dogovorom između Europske unije i Turske, no Ministar je upozorio da je u međuprostoru zaostao znatan broj izbjeglica koji traže razne načine da se dokopaju EU.

"Mi imamo oko 10.000 migranata koji su ostali zaglavljeni između Turske i zapadne Europe. Oko 8.000 njih nalazi se u izbjegličkim centrima u Srbiji i ovo je sada vrijeme da najviše tih takozvanih zaglavljenih migranata traži rute i način da dođe do zapadne Evrope", objasnio je ministar sigurnosti.

Vlasti vrlo učinkovito sprječavaju ilegalne migracije koje su u porastu kao i broj trgovaca ljudima, rekao je Mektić.

Broj migranata koji su u 2017., tražeći put prema Europskoj uniji, ilegalno ušli u Bosnu i Hercegovinu porastao je za više od 70 posto.

Prema podacima Granične policije u prvih šest mjeseci ove godine otkrivene su 172 osobe.


Nema komentara

Anketa

Ustavi