RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Milijunski dug BHRT-a, upitan prijenos EURO-a i Olimpijade

Napisano 29.05.2016. 20:41

Ako BHRT do kraja svibnja ne izmiri dio duga prema Europskoj radiodifuznoj uniji, bh. građani vjerojatno će biti uskraćeni za praćenje Europskog nogometnog prvenstva – EURO 2016, ali i ostalih sportskih i drugih sadržaja. Zbog problema s kojima se suočava BHRT, Upravni odbor Samostalnog sindikata radnika zatražio je hitno rješavanje dugogodišnjih dugovanja entitetskih javnih RTV servisa, piše Faktor.

Predsjednik UO Damir Smital kaže da po osnovu RTV taksi naplaćenih putem inkaso službi, a koje nisu uplaćene na račun BHRT-a, RTVFBiH duguje 2,5 milijuna maraka, a RTRS 8,5 milijuna. Dug RTVFBiH za usluge koje im pružaju radnici BHRT-a iznosi 13,5 milijuna, a dug RTRS-a je 280.000 maraka.

– Ako do kraja svibnja EBU-u ne uplatimo više od milijun eura obaviješteni smo da će nam uskratiti signal za emitiranje EURO-a 2016. i Olimpijskih igara, što znači i da ćemo ostati uskraćeni za sredstva po osnovu marketinga. Uz to, trenutni model naplate RTV takse istječe krajem lipnja i ne znamo na koji način će biti nastavljen. Dakle, ostat ćemo bez izvora financiranja – govori Smital i dodaje da se dug stalno povećava.

Objašnjava kako entitetske televizije duguju BHRT-u i po drugim osnovama.

– Oni nemaju dugove ni prema kome osim prema nama. Mi održavamo FTV i plaćamo struju i ostale komunalije za njih jer se nalaze u našoj zgradi. Sve što se treba platiti prema državi plaća BHRT, svi međunarodni signali idu preko nas – navodi Smital za Faktor i dodaje da su ukupna dugovanja BHRT-a otprilike jednaka njegovim potraživanjima.

O izvješćima BHRT-a o realizaciji planskih dokumenata i reviziji financijskog poslovanja za prošlu godinu protekli tjedan raspravljalo je resorno povjerenstvo Doma naroda Parlamenta BiH, ali ih nije usvojilo.

VL


Nema komentara

Anketa

Ustavi