RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Miljević: Činjenica da preko 80 odluka nije provedeno najbolje govori o rejtingu Ustavnog suda BiH

Napisano 01.12.2015. 14:10

-Politikantskim radom Ustavni sud, ovakav kakav je sad, sam je sebi iskopao grob. U narednim danima i mjesecima na ovom pitanju, tj. na pitanju donošenja novog Zakona o Ustavnom sudu BiH iskristalizirat će se stvarne namjere i ciljevi svih političkih aktera u zemlji, te stvarne namjere međunarodne zajednice, izjavio je ekonomski analitičar Damir Miljević za Vijesti.ba.

Dužnosnici Republike Srpske,lideri političkih stranaka iz RS-a i srpski dužnosnici u institucijama vlasti BiH usvojili su na sastanku kod predsjednika Republike Srpske izjavu kojom se odbacuje Odluka Ustavnog suda BiH da se odredbe entitetskog Zakona o praznicima, kojima se 9.siječnj obilježava kao Dan Republike Srpske proglase neustavnim, podsjeća Hrvatski Medijski Servis. Također je odlučeno da se o 9. siječnju kao Danu RS-a organizira referendum , te predloži zakon o Ustavnom sudu BiH kojim bi bili isključeni strani sudci iz ove institucije.

Odluka Ustavnog suda BiH za koju je glasalo dvoje bošnjačkih sudaca,bivših članova SDA Mirsada Ćemana i Seade Palavrić i troje stranih sudaca, donesena je preglasavanjem dvoje srpskih i dvoje hrvatskih sudaca,podsjeća HMS.

Miljević ističe kako je Odluka Ustavnog suda BiH dokaz da u BiH ne postoji niti jedna institucija ni na jednoj razini organiziranja koja se profesionalno bavi svojim poslom i da je i Ustavni sud pod političkim utjecajem, a u konkretnom slučaju utjecajem SDA i međunarodne zajednice.

Miljević vjeruje da ni ova odluka Ustavnog suda BiH neće biti provedena, kao ni brojne druge.

-I sama činjenica da do sada preko 80 odluka Ustavnog suda nije provedeno najbolje govori u kakvoj zemlji i kakvom sustavu živimo i koliki je rejting Ustavnog suda BiH. S obzirom da npr. već 14 godina u tri županije nije provedena odluka o konstitutivnosti naroda, ne vidim razloga ni da se ova odluka provede ako nema volje za to, a s obzirom na njenu besmislenost, očito je da volja ne postoji,izjavio je Miljević za Vijesti.ba.

Miljević očekuje kako će zbog ovoga sve stvarno bitne stvari za život građana BiH biti potisnute u drugi plan jer su domaći političari, poslije bačene kosti Sejdić – Finci koja im je privremeno oduzeta, napokon dočekali novu oko koje se, kako kaže, mogu glodati, a zove se Ustavni sud BiH.


Nema komentara

Anketa

Ustavi