RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Ministar Ćordaš i biskup Komarica potpisali sporazum o održivom povratku

Napisano 27.08.2014. 22:22
Ministar Ćordaš i biskup Komarica

Ministar za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske Davor Čordaš i biskup banjalučki Franjo Komarica potpisali su ugovor o partnerstvu i suradnji u realizaciji projekata održivog povratka, naglasivši kako je i obnova porušenih crkava osnažila interes Hrvata katolika za povratak u porušene domove iz kojih su prognani tijekom rata, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Kako je priopćeno iz entitetskog ministarstva za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske, biskup Komarica i ministar Čordaš su se složili da obnova vjerskih objekata doprinosi učvršćivanju povratničkih zajednica, a u mjestima gdje postoje čvrste zajednice povećava se interes za daljnji povratak.

Izgradnja vjerskih objekata protekih godina dovela je do povećanog interesa za povratak i povećanja broja zahtjeva za obnovu stambenih jedinica u povratničkim mjestima. Zato smo i ove godine, sukladno raspoloživim sredstvima, nastavili pružati potporu projektima obnove i rekonstrukcije vjerskih objekata s ciljem da motiviramo ljude da se vrate u svoje domove, rekao je ministar Čordaš tijekom sastanka.

Ministarstvo je na temelju programa rješavanja problema raseljenih osoba, izbjeglica i povratnika za 2014. izdvojilo sredstva za rekonstrukciju župne crkve u Kozarskoj Dubici.

Na sastanku je razgovarano i o predstojećim općim izborima u Bosni i Hercegovini, a sugovornici su se složili da je veoma bitno da Hrvati na izborima glasuju za predstavnike hrvatskog naroda koji će u institucijama vlasti zastupati njihove interese.

Sastanku su nazočili predsjednik Kluba Hrvata u Vijeću naroda Republike Srpske i kandidat za predsjednika – dopredsjednika Republike Srpske Josip Jerković, te zastupnica u Hrvatskom saboru i nositeljica liste Hrvatskog narodnog sabora za Parlament Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske Marija Rapo.

HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi