RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Ministrica Pendeš u Splitu nazočila otvaranju Jadranske vojne i zrakoplovne izložbe

Napisano 26.04.2017. 23:44

Delegacija Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, predvođena državnom ministricom obrane Marinom Pendeš, nazočila je otvaranju Jadranske vojne i zrakoplovne izložbe i Konferenciji - ASDA 2017. u Spaladium areni u Splitu.

Otvorenju su, pored ostalih visokih uzvanica, nazočili i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Hrvatske Damir Krstičević, s kojima je ministrica Pendeš imala susret prilikom pokazne vježbe, koje je održana nakon otvaranja izložbe, prenosi Fena.

Pored delegacije Ministarstva obrane BiH, ceremoniji je nazočio veliki broj stranih delegacija i visokih dužnosnika zaduženih za obrambeni sektor i opremanje vlastitih oružanih snaga. Sudjelovanje na ASDA-i 2017. prijavio je 131 izlagač naoružanja i vojne opreme, kao i 33 strane delegacije visokih vojnih i državnih dužnosnika.

Nakon otvaranja, delegacija MO i OS BiH je obišla izložbeni prostor, nakon čega je u kasarni ''Sveti Nikola'' prisustvovala pokaznoj vojnoj vježbi, na kojoj su sudjelovali pripadnici Hrvatske ratne mornarice, Hrvatske kopnene vojske, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, Stožera specijalnih snaga, kao i pripadnici Zračnih snaga Ratne mornarice SAD-a s zrakoplovima F-16 i helikopterom MH-60 Sea Hawk.

Predviđeno je da, u sklopu izložbe ASDA, ministrica Pendeš s delegacijom MO i OS BiH održi i bilateralni sastanak s ministrom obrane Hrvatske Krstičevićem i najvišim predstavnicima MORH-a i OSRH, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva obrane BiH.


Nema komentara

Anketa

Ustavi