RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Mirsad Kebo traži provjeru svih informacija o terorističkom napadu u Bugojnu

Napisano 08.07.2010. 09:52

Mirsad Kebo traži provjeru svih informacija o terorističkom napadu u Bugojnu

Policijski inspektor, koji je bio nazočan u bugojanskoj policijskoj postaji u nedjelju ujutro, kada je aktivirana autobomba, za “Slobodnu” iznosi do sada nepoznate detalje.

- Mi smo ovu skupinu vehabija bili uhitili koncem prošle godine, kada smo ih spriječili u namjeri da miniraju tri crkve u Bugojnu - kaže nam bugojanski policajac, uključen u istragu podmetanja automobila bombe u Bugojnu, koji je tražio anonimnost.

- To je poznata bugojanska skupina koju vodi Rijad Rustempašić, kojemu se sada sudi na Sudu BiH. Dok su bili na ispitivanju i ovdje kod nas u policijskoj postaji, prijetili su da će nam se osvetiti. Njegov brat Muhamed Rustempašić izišao je iz pritvora u travnju, pod uistinu čudnim okolnostima: optužen za terorizam, prijetnju je brzo i realizirao.

Znakovito je da oni znaju čak i u kojem je trenutku - točno u pet sati - u postaju trebalo doći više od trideset policajaca radi osiguranja vjerskog skupa u Ajvatovici i da su upravo taj trenutak odabrali za aktiviranje automobila bombe.

Tu informaciju nisu imali čak ni radnici MUP-a, ali su je teroristi znali. Jasno je da su htjeli masovno stradavanje. Haris Čaušević, vehabija s debelim krim-dosjeom, koji je aktivirao automobil bombu - a što je i priznao u istrazi - blizak je rođak sadašnjeg načelnika Policijske postaje Bugojno Islama Čauševića. Na našu tvrdnju da je Haris Čaušević u tom slučaju napao rođaka, inspektor kaže:

- Haris Čaušević je poznat po kriminalu, u kući smo mu pronašli mnogo naoružanja i eksploziva, a aktualni načelnik donedavno je vodio kriminalistički odjel u postaji Bugojno. U pet sati ujutro, kada je policija napadnuta, načelnik Islam Čaušević nije bio u postaji. Prije možemo kazati da je Harisa Čauševića cijelo ovo vrijeme štitio njegov rođak Islam, policijski djelatnik.


Terorista Čauševića štiti njegov rođak - načelnik policije

Dopredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo zatražio je od ministra unutarnjih poslova Županije Središnja Bosna i komesara policije da odmah provjere sve raspoložive informacije u vezi s nedavnim terorističkim napadom u Bugojnu kako bi teroriste i njihove pomagače stigla zaslužena kazna, a ne nagrada.

U saopćenju za javnost dopredsjednik je zaprepašten informacijama koje je dobio od velikog broja građana Bugojna. Podsjećamo, u emisiji 60 minuta specijal, emitiranoj prije tjedan dana, objavljeno je da je uoči terorističkog napada u Bugojnu za načelnika Policijske uprave imenovan Islam Čaušević, rodbinski povezan s osumnjičenim za teroristički napad Harisom Čauševićem.

Iako su ranije policijske informacije Harisa Čauševića dovodile u vezu s izvršenjem određenih kaznenih djela na području Bugojna, policija informacije nije provjeravala. Zanimljivo, upravo u razdoblju na koje se odnose policijske sumnje, Islam Čaušević bio je na čelu krim-odjela bugojanske policije.


Nema komentara

Anketa

Ustavi