RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Mons. Tomašević: Posjeta Svetog Oca velika je radost za Crkvu u BiH i cijeli hrvatski narod

Napisano 01.02.2015. 23:19
Mons. Ivo Tomašević

Najavljeni pohod pape Franje Bosni i Hercegovini predstavlja veliko ohrabrenje za mjesnu Crkvu ali će ujedno biti iznimno značajni poticaj za našu zemlju jer će na nju ponovo usmjeriti pozornost cijelog svijeta, kazao je u nedjelju Hini glavni tajnik Biskupske konferencije BiH mons. Ivo Tomašević.

“Vijest o dolasku Svetog Oca velika je radost za Crkvu u BiH ali i za cijeli hrvatski narod koji u njoj živi. Vjerujem da tu radost dijele i svi drugi ljudi dobre volje”, izjavio je mons. Tomašević komentirajući najavu papina dolaska u BiH 6. lipnja.

Tomašević je istaknuo kako pohod pape Franje ima nemjerljivi značaj jer će BiH stoga biti u molitvama svih katolika diljem svijeta.

Točan program papina posjeta BiH još nije poznat, no glavni tajnik Biskupske konferencije BiH ne dvoji kako će Sveti otac svojim dolaskom u BiH ponovo potaknuti zanimanje cijelog svijeta za ono što se u njoj zbiva i za sve probleme s kojima se i danas susreće.

“Mi u Crkvi vjerujemo da će to pomoći poticanju svega onoga što je ovdje dobro”, kazao je Tomašević.

Vijest o pohodu pape Franje svi elektronički mediji u BiH u nedjelju su objavili kao udarnu ističući kako će to biti veliki događaj za cijelu zemlju, posebice s obzirom na ugled kojega Sveti Otac ima kao i na poštovanje koje mu se ukazuje zbog njegova djelovanja.

Papa Ivan Pavao II BiH je posjetio dva puta.

HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi