RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Moore: Bit će urađena analiza rada Tužiteljstva BiH

Napisano 29.08.2015. 21:21

Šef Misije OESS-a u BiH Jonathan Moore izrazio je nadu da će pravosudne institucije u BiH potvrditi opredijeljenost vladavini prava, te u suradnji sa Misijom OESS-a doprinijeti nastojanjima da bude unaprijeđen rad pravosuđa da bi sve osobe, odgovorne za zločine, bile izvedene pred lice pravde.

Moore je istaknuo da će izvješće sutkinje Kraljevskog suda Engleske Joanne Corner o radu Tužiteljstva BiH biti završen, unatoč tomu što joj Tužiteljstvo nije dozvolilo analizu rada i pristup predmetima ratnih zločina.

On je istaknuo, piše Glas Srpske, da su VSTV i Sud BiH pružili Corner punu podršku u obavljanju ovog zadatka pod pokroviteljstvom OESS-a.

"Misija OESS-a cijeni povjerljivost, tajnost i nepristranost postupka kao najvažnije postulate efikasnog pravosudnog sistema. U tom smislu i očekujemo da pravosudne institucije rade s nama kako bi potvrdile svoju opredijeljenost za vladavinu prava u BiH", rekao je Moore.

On je ocijenio da je suradnja Haškog tribunala i Misije OESS-a u BiH na veoma visokoj razini, da su im aktivnosti usuglašene i imaju zajednički cilj - unaprjeđenje pravosudnog sektora u BiH da bi osobe odgovorne za zločine bile izvedene pred lice pravde.

Dnevnik.ba


Nema komentara

Anketa

Ustavi