RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Mostar: U utorak sastanak o obnovi i stambenom zbrinjavanju za Hrvate izvan RH

Napisano 10.07.2017. 23:48

Prvi zajednički sastanak predstavnika središnjeg ureda nadležnih za potporu povratku Hrvata u BiH i predstavnika Udruga prognanih i Hrvata povratnika u Bosni i Hercegovini održat će se utorak, 11. srpnja, u 11 sati, u prostorijama Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske u Mostaru.

Tema sastanka je obnova i stambeno zbrinjavanja te potpore njihovom održivom povratku u prijeratne domove, priopćeno je iz Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Na sastanku će uz predstavnike udruga nazočiti državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar. 

U priopćenju se navodi kako je Vlada Republike Hrvatske kroz darovanje osnovnog građevinskog materijala u sklopu 'Programa pomoći' pomaže Hrvatima u BiH u obnovi ili izgradnji obiteljskih kuća. Za taj program je od 2001. do kraja 2016. godine utrošeno 301,6 milijuna kuna.

Uz ovaj program, Vlada Republike Hrvatske, putem Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske podupire obrazovne, kulturne, znanstvene, zdravstvene i ostale programe i projekte od posebnog interesa za hrvatski narod u BiH. Od 2004. do 2016., Republika Hrvatska je za ovu namjenu izdvojila 298.838.000,00 kn. Za 2017. godinu, za ovu namjenu, osigurana su sredstva u iznosu od 23,5 milijuna kuna.

Vlada Republika Hrvatska je već nekoliko godina najveći pojedinačni donator u Bosni i Hercegovini.

U povodu sastanka izjave za medije su planirane u 11:20 sati, a snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sastanka u 11sati.


Nema komentara

Anketa

Ustavi