RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

MOSTAR: Zlatna povelja prof. Dubravki Šuici i ključ mira gradonačelniku Ljubi Bešliću

Napisano 16.03.2010. 00:49
ljubo beslic

Na svečanoj ceremoniji u hotelu ''Ero'' prof. Dubravki Šuici dodijeljeno je visoko humanističko priznanje Zlatna povelja ''Linus Paulig'' s plaketom i značkom za dugogodišnju potporu istraživačkom radu projektu "Zaštita djece od zloupotrebe nasilja".

Priznanje je bivšoj dubrovačkoj gradonačelnici uručila predsjednica Internacionalne lige humanista dr. Elisabeth Rehn. Nekadašnja specijalna predstavnica generalnog tajnika UN-a, nagradu specijalni ključa mira, uručila je Gradskoj upravi Mostara, koju je primio  gradonačelnik Ljubo Bešlić.
Predsjednik ILH Zdravko Šurlan naglasio je kako je ovaj ključ obveze za Grad Mostara da u Mostaru bude što manje zatvorenih kapija. Gradonačelnik Bešlić u svom obraćanju kazao je kako je svjestan u Mostaru nisu „otvorene sve kapije“, ali da se svakim danom čine pomaci, i otvaraju kapije ali da bi se sve otvorile potrebna je potpora svih građana Mostara.
Svečanosti u hotelu Ero bili su nazočni brojni gosti i uzvanici, među kojima i generalni konzul RH u Mostaru Velimir Pleša, Tatjana Holjevac, odvjetnik Josip Muselimović, Mirsada Beganović Žutić.
Prije svečanosti, održan je sastanak na kojemu je predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Srećko Boras prihvatio inicijativu Internacionalne lige humanista o otvaranju Internacionalnog centra za sport, kulturu, edukaciju mladih za mir, promicanje kulture mira i razumijevanja koji bi bio smješten na Buni kod Mostara.

Grad Mostar

Ured za odnose s javnošću


Nema komentara

Anketa

Ustavi