RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Mostarska tržnica uskoro u novom ruhu

Napisano 29.07.2014. 20:18
Mostarska tržnica

Renoviranje mostarske tržnice poznate kao Tepa, koje je zbog čekanja građevinske dozvole bilo obustavljeno, počinje za mjesec dana, navela je Maja Kajtaz, direktorica tvrtke ”Tržnice – Pijace” d.o.o.,.

Ona je dodala kako im je građevinska dozvola omogućena prije otprilike mjesec dana. Razlog njezinog dužeg čekanja leži u brojnoj papirologiji koju je zbog veličine projekta trebalo pripremiti Zavodu za poslovno uređenje u Sarajevu te u odugovlačenju odluke Grada Mostara čija se suglasnost čekala.

-S obzirom na veličinu projekta radovi će se odvijati u fazama, čime je djelomično olakšana i financijska situacija, jer kompletna sredstva nisu omogućena. Ona će se, naime, prikupljati ”u hodu”, jer osim tvrtke ”Tržnice – Pijace” d.o.o., koja ulaže dio vlastitih sredstava, jedini donator zasad je UN-ova organizacija IFAD koja se bavi investiranjem u poljoprivrednu proizvodnju zemalja u razvoju, navela je Kajtaz. Vrijednost ovoga projekta procijenjena je na 750.000 – 950.000 maraka, i vrlo je moguće da će se cijena mijenjati tijekom faza projekta.

Sadržaji, koje će ova tržnica nuditi, bit će uistinu raznovrsni. U samoj turističkoj jezgri grada, svojom atraktivnom ponudom neće privući samo Mostarce, koji će cijelu godinu moći uživati u domaćim proizvodima i obukama vezanim uz proizvodnju, već i turiste zbog kojih će se redovito pripremati zanimljivi sadržaji tijekom sezone.

Podsjetimo, renoviranje tržnice, koja se nalazi na adresi Mala Tepa bb u Mostaru, je planirano kroz dva velika projekta. Prvi projekt koji je obuhvaćao izgradnju javnog toaleta i renoviranje zgrade Tepe je već završen. Drugim projektom se planira urediti otvoreni prostor platoa tržnice. Objekt je planirano raditi u fazama, kako bi kupcima cijele godine bili dostupni domaći proizvodi. Cilj projekta je trgovcima omogućiti bolje uvijete za rad, zatim stvoriti bolju i ljepšu ponudu i svakako unaprijediti ekonomski prosperitet tvrtke “Tržnice – Pijace” d.o.o. Mostar.

Dnevni list


Nema komentara

Anketa

Ustavi