RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Mostarski maturanti sarajevskoj propagandnoj mašineriji: Napušete priču i ukrasite je lažima

Napisano 23.05.2015. 13:17

Nakon što su pojedini mediji objavili kako su mostarski maturanti pjevali ustaške pjesme i nosili obilježja s likom Ante Pavelića maturanti su se ogradili mailom u kojem stoji:

“1. stvar – To nije general Ante Pavelić iako bi vi jako,više od nas Hrvata volili da jeste,da možete napraviti skandal, što i radite, samo u ovom slučaju koristeći se lažima. To je profesor tjelesnog iz Nove gimnazije,gdje je njegovo lice stavljeno, sve u vidu šale, ali evo ne smijemo se ni našaliti.

2. stvar – Nikakvo “gađanje kamenicama” nije bilo prisutno tijekom cijelog obilaska grada “naših” maturanata. Je li možete pronaći neko auto ili bilo kakvu privatnu imovinu da je oštećena? Ako možete,navedite molim vas.Ne volim nas dijeliti, ali evo zahvaljujući vama moram. Još što se tiče ovih skandiranja sto kažete, ja to nisam čuo, možda imam oštećen sluh ili nešto.

3. stvar – Za kraj,vi,gospoda novinari ste ti koji napušete sve priče,naravno ukrasite lažima,i taj bezbroj puta spomenuti nacionalizam i mržnju vi promovirate ovakvim člancima. Hvala vam što norijada zbog vas i vaših laži nije mogla ostati u lijepom sjećanju.”

Stoji u poruci koja je upućena bošnjačkim medijima koji su danas na vrlo ružan način ukaljali današnju norijadu u Mostaru, isti ti bošnjački mediji godinama od grada Mostara prave grad slučaj.

Napušete sve priče, naravno ukrasite lažima, i taj bezbroj puta spomenuti nacionalizam i mržnju vi promovirate ovakvim člancima. Hvala vam što norijada zbog vas i vaših laži nije mogla ostati u lijepom sjećanju”, navodi se u pismu upućenom lokalnim medijima.

Podsjećamo, pojedini mediji u BiH objavili su kako su mostarski maturanti tijekom norijade izazvali nerede. Istina je, kako smo se uvjerili na licu mjesta, da je policija spriječila njihovo okupljanje na Španjolskom trgu, ali se nekim medijskim izvješćima spominju i specijalci.

Jedan regionalni portal objavio tekst u kojem stoji kako ”očevici govore da je došlo do masovne tuče na Bulevaru, te da je zabilježena i intervencija policije koja je rulju smirivala pendrecima”. Tekst je popraćen arhivskom fotografijom mostarske policije s neke intervencije tijekom navijačkih nereda. Čak su i pojedini mediji sa sjedištem u Mostaru objavili fotografije specijalaca od prije nekoliko godina koje nemaju veze s događajem o kojem svi bruje.

A sve je krenulo od izvješća Dnevnog avaza u kojem se više puta spominje riječ ”navodno” pa tako piše kako su maturanti, ”navodno, u blizini Doma zdravlja na Bulevaru počeli provocirati građane u istočnom dijelu, skandirajući ‘Nema više Veleža, nema Starog mosta, srušile ga ustaše’ i slično”.

U istom tekstu piše i kako je ”navodno došlo i do tuče na Bulevaru.

HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi