RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Na Krivodolu obilježena 23. obljetnica pogibije petorice ljubuških branitelja

Napisano 24.05.2015. 12:15

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja na Krivodolu kraj Mostara započelo je obilježavanje 23. obljetnice pogibije hrvatskih branitelja Nedjeljka Bandura, Žarka Miličevića, Slavka Macana, Ante Tolića i Adisa Mujanovića, pripadnika IV. brigade HVO-a Ljubuški.

Vijence i cvijeće položili su članovi obitelji poginulih branitelja, Udruge proistekle iz Domovinskog rata, Predstavnici Službe za branitelje, čelnici općine Ljubuški, mještani Krivodola, te suborci i prijatelji.

Sve nazočne pozdravio je humački župnik fra Velimir Mandić koji se prisjetio tih ratnih dan i sloge koja je tada krasila hrvatski narod i zaželio da i danas zavlada sloga i mir koji bi doveli narod do boljeg i kvalitetnijeg života. Osim molitve za poginule na ovom mjestu fra Velimir se prisjetio svih poginulih branitelja i još jednom podsjetio da se ne smije zaboraviti i obezvrijediti njihova žrtva.

Uz fra Velimira Službu riječi slavio je i don Ljubo Planinić, župnik s Kruševa skupa s mladima iz svoje župe.

Na kraju komemoracije u ime suboraca i prijatelja nekoliko prigodnih riječi kazao je Ivan Luburić – Ković koji se prisjetio, ne samo poginulih branitelja, već i umrlih, te onih koji su preživjeli rat ali nisu posljedice rata.

Uz rodbinu, prijatelje, suborce, članove Udruga na Komemoraciji su bili nazočni i dužnosnici općine Ljubuški, Policijske uprave, Županije ZH-e, te mještani Krivodola.

RadioLjubuski.ba


Nema komentara

Anketa

Ustavi