RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Na optužbu da je uzimao pola novca od poticaja, Lijanović odgovorio da je unaprijedio poljoprivredu

Napisano 05.05.2016. 21:41

Pred Županijskim sudom u Tuzli danas je počelo suđenje Jerku Ivankoviću Lijanoviću, bivšem zamjeniku federalnog premijera i ministru poljoprivrede i njegovom savjetniku Stipu Šakiću. Oni su optuženi za udruživanje radi činjenja krivičnih djela, nezakonitosti tijekom dodjele poljoprivrednih poticaja, zlouporabu položaja i korupciju,prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Opsežnu optužnicu od 12 točaka Jerko Ivanković Lijanović saslušao je mirno. On je optužen da je oštetio federalni proračun za više od 817 tisuća maraka. I to na način da je uvjetovao poljoprivrednike u Federaciji da pola poticaja moraju davati njegovoj kriminalnoj grupi.

I pored brojnih materijalnih dokaza i velikog broja svjedoka Tužiteljstva, među kojima su i članovi Lijanovićeve kriminalne skupine koji su priznali krivicu, Jerko Ivanković Lijanović, bivši zamjenik federalnog premijera i ministar poljoprivrede tvrdi da nije oštetio proračun Federacije, izvijestila je Federalna televizija.

-Unaprijedio sam poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, te sam se borio s prirodnim nesrećama koje su se dogodile u mom mandatu, enormne snježne padaline 2012. i enormne poplave 2014. godine, kazao je mrtav hladan Lijanović u sudnici Županijskog suda u Tuzli.

Inače, u ovom predmetu pravosnažno su osuđena tri dužnosnika i člana Narodne stranke Radom za Boljitak. Priznanjem krivice i nagodbom s Tužiteljstvom, Edin Ajanović, bivši županijski ministar poljoprivrede osuđen je na godinu dana zatvora, dok su na dvije i pol godine zatvora osuđeni županijski zastupnik Mersed Šerifović i bivši Lijanovićev savjetnik Suad Čamdžić. Suđenje Lijanovićevoj kriminalnoj skupini bit će nastavljeno sutra izvođenjem svjedoka Tužiteljstva.


Nema komentara

Anketa

Ustavi