RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Na ponovljene izbore u Stocu izašlo 75 posto redovitih birača

Napisano 19.02.2017. 22:07

Na ponovljenim lokalnim izborima za načelnika i općinsko vijeće u općini Stolac glasovalo je oko 7.500 birača, odnosno oko 75 posto, od 10.012 redovitih birača.

- Sva biračka mjesta zatvorena su na vrijeme i tijekom današnjih izbora nije se dogodio niti jedan ozbiljniji problem niti incident, osim nekih proceduralnih stvari na biračkim mjestima koje su riješene - izjavio je za Fenu predsjednik Općinskog izbornog povjerenstva Stolac Jozo Matić.

Na izborima u Stocu glasovalo se na 19 biračkih mjesta, jednim biračkim mjestom za glasanje u odsustvu dok su četiri mobilna tima radila na terenu.

Broj birača u općini Stolac je 11.404, od toga je 10.012 redovitih, 1.321 birač registriran je izvan BiH, 31 birač registriran je da glasuje u odsustvu i 40 birača je koji su registrirani da glasuju osobno.

Ukupno je 14 političkih subjekata kandidiralo 68 osoba za općinsko vijeće dok se o novom načelniku odlučivalo između aktualnog načelnika i kandidata HDZ-a BiH Stjepana Boškovića i neovisnog kandidata Mate Komšića.

Preliminarni rezultati očekuju se nakon 22 sata.

Izbore u Stocu nadgledali su službenici SIP-a i predstavnici Koalicije za slobodne i poštene izbore "Pod lupom", dok je MUP Hercegovačko-neretvanske županije pratio stanje sigurnosti kako bi izbori protekli neometano.


Nema komentara

Anketa

Ustavi