RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Nakon Zubaka i ključni čovjek Platforme primljen u “Devedesetku”

Napisano 28.08.2014. 16:29
Stjepan Krešić

Stjepan Krešić, izaslanik u Domu naroda Parlamenta BiH potvrdio je mostarskom Dnevnom listu da se vratio u “Devedesetku”. Intervju je iskoristio kako bi optužio HDZ BiH za podaništvo  te pohvalio svog novog stranačkog šefa Martina Ragužu, za kojeg je uvjeren da će pobjediti u utrci za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

-Vjerujem, a sve ankete to potkrepljuju, kako će Hrvati nagraditi na izborima i Martina Raguža i europski program HDZ-a 1990. Ja ne dvojim niti jednoga trenutka kako će HDZ 1990., nakon što na izborima dobije pobjednički legitimitet, isturiti najjače adute i ponuditi vrlo uvjerljiva kadrovska osvježenja, kazao je Krešić.

Istraživanje američkog NDI ( Nacionalni demokratski institut) pokazuje kako od hrvatskih stranaka najveću podršku birača uživa HDZ BiH, za kojeg bi glasalo 8 posto građana Federacije, dok  HDZ 1990. s podrškom od 2 posto  ne bi prešao izborni prag za Federalni parlament. Među hrvatskim kandidatima za predsjedništvo BiH uvjerljivo vodi Dragan Čović iz HDZ BiH za kojega bi glasovalo 11 posto birača dok bi se za njegova glavnog protukandidata Martina Raguža iz HDZ 1990. opredijelilo njih šest posto. DF-ov Anto Popović mogao bi računati tek na dva posto glasova.

Podsjetimo, Stjepan Krešić, isključen je iz HDZ 1990., nakon što je prekršio odluku vrha HDZ 1990 i sazvao konstituirajuću sjednicu Doma naroda Federalnog parlamenta prije nego je konstituiran klub Hrvata. Krešić je nakon toga prešao u HSP BiH, jednu od stranaka platformaške vlasti u F BiH, koja je uspostavljena nezakonito, pučem i gaženjem izborne volje bh Hrvata. Potom je izabran je za delegata u klubu Hrvata u Domu naroda Parlamenta BiH, da bi, nakon tri i pol godine, pri kraju mandata, ponovo promijenio politički dres, nakon što je postalo očito da će HSP zbog sudjelovanja u gaženju hrvatske biračke volje nestati s političke scene.

Ostaje pitanje znači li Krešićev povratak u “Devedesetku” da bi ova stranka nakon izbora mogla krenuti HSP-ovim putem?

HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi