RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Napad na povratnike: Pretukli posljednje Hrvate u selu, ukrali im 20 KM

Napisano 07.10.2015. 10:48

Incident koji se dogodio proteklog vikenda, u subotu u tri sata ujutro, u viteškom naselju Počulica, 5 kilometara sjeverno od središta grada, nadomak općinske granice sa Zenicom šokirao je mještane. 

Naime, kako piše Večernji list, na ulazu u naselje iz pravca grada, u kuću samca pedesettrogodišnjeg Stipe Kulića, nasilno su upala trojica maskiranih muškaraca koja su imala kalašnjikov i drugo "priručno" oružje te su udarcima kundakom, šakama i nogama pretukli Stipu.

Sa Stipom u kući je bio, sasvim slučajno, i njegov stariji brat pedesetsedmogodišnji Dragan, šezdesetpostotni invalid Domovinskoga rata, koji sa svojom obitelji živi u Vitezu. Ni on nije ostao pošteđen, te je kao i brat brutalno pretučen, izvještava list.

Plijen napadača je bio iznimno siromašan, tek dvadeset KM koje su našli na polici uz stari TV prijamnik.

Policija je izvršila očevid, a o incidentu, žale se braća, nisu obavijestili Draganovu obitelj, niti pozvali liječničku pomoć iako su Kulići bili pretučeni, ozlijeđeni, uplašeni.

Iznimno je važno da ovaj slučaj policija rasvijetli jer je riječ o naselju iz kojega su svi Hrvati, a bilo ih je više od 400, sredinom travnja 1993. godine protjerani, njihova imovina opljačkana, kuće teško oštećene, srušene, zapaljene... 

A sada, uz Stipu Kulića, u Počulici, u još dvije kuće, žive još samo troje mještana hrvatske nacionalnosti.


Nema komentara

Anketa

Ustavi