RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Nastavak pljačke: Platformaši u sjeni uhićenja Bakule i Prlića imenuju članove Uprave HT-a

Napisano 24.10.2014. 12:41
Članovi Vlade Federacije BiH posjetili HT Eronet

Državno tužiteljstvo BiH zatražilo je jučer određivanje pritvora za deset uhićenih osoba u velikoj aferi koja je već dobila naziv ‘BH Fimi media’ po uzoru na prvu optužnicu protiv Ive Sanadera koja uključuje više osoba iz marketinških agencija te kompanije HT Mostar koji su oštetili državu za pet milijuna eura. No, iako je akcija koju je naredilo državno Tužiteljstvo otvorila brojne političke procjepe prema dijelu sarajevskih političkih struktura, aktualna ‘platforma’ koja je na vlasti u FBiH i koja upravlja većinskim kapitalom u HT-u Mostar promptno imenuje nove ljude na čelo HT-a Mostar umjesto uhićenih čelnih ljudi Stipe Prlića i Zorana Bakule.

 

Prikrivanje kriminala

Nadzorni odbor je po nalogu SDP-a BiH dobio zadaću imenovati zamjenske kandidate za predsjednika Uprave i člana za mobilnu telefoniju samo kako bi se realizirali ranije dogovoreni više desetaka milijuna vrijedni ugovori, što ustvari govori kako se HT-om Mostar nikada i nije upravljalo iz njegovog središta nego iz drugih središta političke moći koji vuku konce prema SDP-u BiH koji je godinama prikrivao kriminal. Istodobno, s time je jučer okončana kriminalistička obrada uhićenih u policijskoj akciji ‘Gibraltar’ koja je tako dobila naziv zbog toga što su s računa fantomske kompanije u ovom prekomorskom području Velike Britanije isplaćivane provizije devetorici uhićenih. Cijeli slučaj pokrenuli su slovenski i austrijski istražitelji nakon što su otkrili bankovne račune preko kojih se prao novac s offshore kompanije ‘3 media limited’ N. Kulenovića.

 

Nova optužnica

Odvjetnik Davor Martinović, koji zajedno s kolegom Zdravkom Rajićem brani Zorana Bakulu, rekao je za ‘Večernjak’ da je njegov klijent negirao navode Tužiteljstva. - Sud BiH će odrediti ročište na kojemu će se raspravljati oko određivanja pritvora. Već je na saslušanju kod tužiteljice moj branjenik jasno iskazao svoj stav i negirao sve inkriminacije koje mu se stavljaju na teret. On je kazao da se radi o istim inkriminacijama zbog kojih se prije dvije godine vodio postupak pred Tužiteljstvom Hercegovačko-neretvanske županije. Ne radi se ni o kakvim novim detaljima, rekao je Martinović koji je objasnio da će se protiviti određivanju pritvora. Tužiteljstvo međutim ne misli tako smatrajući da su spornim ugovorima od 2007. sa S.V.R.S.A.-om čelnici HT-a Mostar i dodatnim aneksima oštetili ovu kompaniju i državu.

Večernji list

 


Nema komentara

Anketa

Ustavi