RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Nova linija za Osijek povezat će Mostar s Njemačkom

Napisano 05.09.2015. 11:28

Tvrtka Sea Air u četvrtak je započela letove na liniji Osijek - Mostar, promotivnim letom između ta dva grada, i to unajmljenim zrakoplovom ukrajinskog zrakoplovnog prijevoznika AeroJet Airlines.

Linija Osijek - Mostar uslijedila je nakon nedavne uspostave putničke zrakoplovne linije od Osijeka prema Frankfurtu, zrakoplovom unajmljenim od malteške zrakoplovne kompanije Maleth Aero. Po dolasku zrakoplova iz Mostara, glasnogovornica Sea Aira Ivana Maksimov kazala je kako je, uz povezivanje Osijeka i Mostara, cilj preko Osijeka povezati Mostar s destinacijama u Njemačkoj, a u budućnosti i drugdje.

Direktor osječke Zračne luke Domagoj Marinić ocijenio je kako je riječ o projektu dobrom za oba grada, a uvjeren je kako će biti prepoznat tržišni potencijali linije. Uvjeren je i kako će se Osijek pretvoriti u regionalno čvorište za povezivanje s njemačkim i drugim europskim destinacijama, a napominje i kako se očekuje uspostava linija prema Stuttgartu i Münchenu.

Zamjenik direktora Direkcije civilnog zrakoplovstva BiH Marinko Šimunović ocijenio je da povezivanje Mostara i Osijeka te Mostara s Njemačkom ima potencijal, posebice prijeđe li se na prometovanje redovitom linijom.

Tvrtka Sea Air je osnovana u studenom 2014. godine sa sjedištem u osječkoj zračnoj luci, a kako za sada nema vlastitu flotu, putnički promet obavlja iznajmljivanjem zrakoplova od drugih kompanija.

Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo (HACZ) nedavno je upozorila da Sea Air nije ovlašten za komercijalni zračni prijevoz putnika i tereta jer nema svjedodžbu zračnog prijevoznika ni operativnu licenciju za takav prijevoz. Iz Sea Aira potvrdili su da nemaju te svjedodžbe i certifikate te da nisu zrakoplovni prijevoznik nego kompanija-posrednik u zračnom prijevozu te da im je želja što prije nabaviti vlastiti zrakoplov kako bi mogli tražiti potrebne certifikate.

Po dolasku zrakoplova iz Mostara, glasnogovornica Sea Aira Ivana Maksimov kazala je kako je, uz povezivanje Osijeka i Mostara, cilj preko Osijeka povezati Mostar s destinacijama u Njemačkoj, a u budućnosti i drugdje.


Nema komentara

Anketa

Ustavi