RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Novo Vijeće ministara: Hrvatima financije, obrana i pravda

Napisano 22.02.2015. 18:42

Čelnici političkih  stranaka većine na državnoj razini postigli su večeras dogovor o raspodjeli pozicija u budućem, postizbornom, sazivu Vijeća ministara BiH, javlja Fena.

-Nastavljaju se razgovori o formiranju Federalne vlade, to je novinarima rekao lider HDZ-a Dragan Čović.

Koaliciji okupljenoj oko HDZ-a u novom Vijeću ministara trebaju pripasti tri ministarstva - u resorima financija, obrane i pravde, te četiri pozicije zamjenika ministara i to u resorima ministarstva vanjskih poslova, vanjske trgovine, sigurnosti te prometa i komunikacija.

Strankama koje čine Savez za promjene namijenjene su, prema Čovićevim riječima, tri ministarske pozicije - u resoru vanjske trgovine, vanjskih poslova i sigurnosti, kao i tri pozicije zamjenika ministara - na mjestima civilnih poslova, obrane te izbjeglica.

Čović je dalje kazao da su SDA-u, osim pozicije predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, namijenjeni ministarski resori civilnih poslova te izbjeglica, kao i pozicije zamjenika ministara u resorima financija i pravde.

Demokratskoj fronti pripast će mjesto ministra prometa i komunikacija te mjesto zamjenika ministra u resoru obrane.

Čović je najavio večerašnji nastavak razgovora čelnika političkih stranaka o formiranju budućeg saziva Federalne vlade u pokušaju, kako je rekao, da do kraja idućeg tjedna budu formirani i novo Vijeće ministara BiH i Federalna vlada.

Dnevnik.ba


Nema komentara

Anketa

Ustavi