RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Novo vodstvo Udruge katoličkih studenata “Emaus” za novu akademsku godinu

Napisano 13.10.2015. 17:33

U crkvi sv. Josipa na Marijin Dvoru u Sarajevu služena je sv. misa Zaziva Duha svetoga za novu akademsku 2015./2016. godinu u organizaciji Udruge katoličkih studenata “Emaus”. S početkom nove akademske godine, Udruga katoličkih studenata “Emaus” započinje s mnogobrojnim aktivnostima koje okupljaju veliki broj studenata. Sv. misnim slavljem i Zazivom Duha Svetoga, koje je predvodio vlč. Marin Marić, duhovni asistent Udruge, u nedjelju, 11. listopada, veliki broj studenata okupio se u crkvi sv. Josipa na Marijin Dvoru kako bi se pomolili za što uspješniji početak akademske godine. U prigodnoj propovijedi vlč. Marin ispričao je priču o mladiću kojeg je Isus gledao duboko u srce i pozvao ga da istinski učini još jedan korak - da ode i sve što ima proda i podijeli siromašnima te da slijedi Isusa s punim povjerenjem u Boga.

 

Druženje u kripti

U drugom dijelu propovijedi vlč. Marin potaknuo je studente da kroz ovu akademsku godinu budu zahvalni Bogu na daru života, ali i svojim roditeljima što ulažu u njih jednako kao i Crkvi koja ih usmjerava k dobru. Sveto misno slavlje animirao je bend “Emaus“ koji je ovom misom započeo svoje aktivnosti i nastupe za novu akademsku 2015./16.godinu u kojoj ih očekuje pregršt nastupa i koncerata. Nakon misnog slavlja, druženje je nastavljeno u kripti crkve sv. Josipa na Marijin Dvoru na prvom Tabor susretu u sklopu koje je i održana izborna skupština za novi sastav Upravnog odbora UKS-a “Emaus“. Nazočnim studentima se prvo obratio vlč. Marin Marić koji je zahvalio dosadašnjem Upravnom odboru na korektno izvršenim zadacima u prethodnoj godini te pozvao sve nove članove da budu aktivni u Udruzi. Prije izbora novog vodstva, nazočnima se obratila jedna od najaktivnijih članica UKS “Emaus“ Deana Relatić koja je članovima predstavila sve aktivnosti i događaje koje je Udruga realizirala u prethodnoj akademskoj godini. Na izbornoj skupštini sudjelovalo je 30-ak studenata koji su svojim glasovima izabrali novo vodstvo Udruge katoličkih studenata “Emaus“. Najviše glasova osvojio je Nikola Nikolić, novoizabrani predsjednik Udruge katoličkih studenata “Emaus”, dok je po glasovima za potpredsjednicu izabrana Antonela Dujmović. U novom sastavu vodstva Udruge katoličkih studenata “Emaus“ na mjesto tajnika izabrana je Magdalena Rajković te na mjesto blagajnika Karolina Tolo.

 

Velika odgovornost

- Hvala svim članovima Udruge koji su mi iskazali povjerenje i izabrali upravo mene da vodim Udrugu tijekom nastupajuće akademske godine. Odgovornost je velika ponuditi mladim studentima katolicima bogat i sadržajan program, ali siguran sam da uz podršku vlč. Marina Marića, kao i ostalih članova Udruge, i ove godine aktivnosti Udruge “Emaus“ bit će velike i sadržajne. Već sada imam nekoliko ideja kako dodatno obogatiti sve ono što se u Udruzi do sada radilo. Već u skorije vrijeme, za sve studente prvih godina planiramo napraviti jedan kratki izlet po Sarajevu kako bi upoznali grad u kojem studiraju. Za svakoga će biti sigurno po nešto, istaknuo je novi predsjednik Udruge Nikola Nikolić.

VL


Nema komentara

Anketa

Ustavi